tiistai 23. tammikuuta 2018

Onko yrityksen nimi jo käytössä

Onko yrityksen nimi jo käytössä

Tutki etukäteen, onko uudelle yritykselle pohtimasi nimi rekisteröitävissä. Huomioithan, että yrityksen nimen rekisteröitävyys tutkitaan PRH:ssa vasta, kun sitä . Nimipalvelussamme voit tutkia etukäteen, onko yritykselle pohtimasi nimi rekisteröitävissä. Saat yhdellä haulla tiedon, löytyykö lähellä . Nimi ei saa muistuttaa jo olemassa olevia yritysten nimiä, jotka on jo rekisteröity. Kannattaa tarkistaa heti, onko valitsemasi nimen tunnus vapaana.


Hyvä nimi -idea muuttuu nopeasti huonoksi, jos ehdotus onkin jo jonkun muun käytössä. Monilla on yrityksen nimi kirkkaana mielessä jo kuukausia ennen osakeyhtiön. Vaikka nimi ei olisikaan käytössä minkään yrityksen nimenä, se saattaa olla. Meinasin laittaa toiminimen pystyyn, ja nimikin olisi jo valittuna, mutta. Yrityksen nimen keksiminen on tunnetusti hankalimpia firman käynnistämis- ja.


Voit tarkistaa etukäteen Viestintäviraston palvelusta, onko haluamasi verkkotunnus . Patentti -ja rekisterihallituksen sivuilta löytyy yrityshaku , jossa voit testata onko löytämäsi nimi jo käytössä. Usein näin käykin, että ideoimasi . Hyvä toiminimi myös tukee yrityksen liiketoimintaa vastaamalla hyvin yrityksen. Mistä yritykselle nimi ? Moni hyvä nimi on jo varattu ja suurin osa nimiehdotuksista ei kolahda. Yritysnimi onnistuu harvoin, jos se pitää keksiä – Katso, mistä tunnetut firmat.


Ja melkein kaikki tyypillisimmät nimet ovat jo jossakin käytössä. Erottuvuus tarkoittaa, että se erottuu muista käytössä olevista nimistä. PRH sähköisestä palvelusta voit tarkistaa onko harkitsemasi nimi jo käytössä.


Onko yrityksen nimi jo käytössä

Voit hakea tietoa kaikista yrityksistä , joilla on Y-tunnus. Hakutuloksesta pääset katsomaan yrityksen tietoja. Hae tarkasti annetulla hakusanalla. Oon perustamassa firmaa.


Tietääkö kukaan, mitä firmojen nimiä on vielä vapaana, ettei tulisi päällekkäisyyttä jonkun toisen firman nimen. Perusvarma yrityksen nimi syntyy yhdistämällä paikkakunnan nimi ja. Hakukoneoptimoituja nimiä on ollut käytössä jo ennen hakukoneita, . Aivan ensimmäinen asia on varmistaa, ettei toisella yrityksellä ole kyseistä (tai hyvin samankaltaista) nimeä käytössä.


Yritys - ja yhteisötietojärjestelmän avulla voi alustavasti tutkia, onko tietty nimi jo. Varmista ettei toisella yrityksellä ole samaa nimeä käytössä. Ota myös selvää, ettei kyseisellä nimellä ole jo varattua domain osoitetta. Löydät tästä oppaasta ohjeet, miten vältät kalliit virheet jo etukäteen. Onko nimi tarpeeksi erottautuva?


Liite 2: Kuinka käytät prioriteettimatriisia? Kaupparekisteri on luonteeltaan yleiseen käyttöön tarkoitettu rekisteri. Kielitoimistolta pyydetään usein lausuntoja siitä, onko jokin sana yleiskielen sana vai sopisiko. Samaan tapaan voi rekisteröidä yrityksen toiminimen Patentti- ja.


Siksi tavaramerkiksi ei tietenkään voi rekisteröidä jo toisen käytössä olevaa . YTJ-tietopalvelusta voit tarkistaa onko keksimäsi nimi jo. Mutta millainen on hyvä nimi yritykselle ja mitä seikkoja sen valinnassa tulisi. Voi myös olla järkevää rekisteröidä yrityksen käyttöön useampi. Jo yrityksen nimeä pohdittaessa on syytä ottaa huomioon myös hakukonenäkyvyys.


Jos et ole jo työnhakuvaiheessa tutustunut yrityksen www-sivuihin,.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit