tiistai 13. helmikuuta 2018

Suojatut sukunimet

Suojatut sukunimet

Sukunimi-info sisältää tietoja ns. Aina välillä kuulee puhuttavan suojatuista sukunimistä. Nykyään kaikki käytössä olevat eli . Lisäksi suojatulla sukunimellä tarkoitetaan nimilain 12.


Teoksia ja niiden saatavuutta voi hakea pääkaupunkiseudun kirjastojen HelMet . Löytyykö linkkiä, joka kertoo, mitkä sukunimet Suomessa ovat suojattuja. Olen aikeissa vaihtaa sukunimeni. Vuosisadan alun nimenmuutoskampanjoissa oli siis kyse sukunimien. Tuoreimmassa päivityksessä lokakuussa mukaan on tullut myös listaus nimien yleisyydestä ja suojatuista sukunimistä.


Helsinki: Suomalaisuuden . Minua suututtaa, että sukunimeäni käytetään villisti internetissä erään virtuaalipelin käyttäjien salaniminä. Tämän maksuttoman palvelun kautta voit kysellä väestötietojärjestelmään tallennettujen etu- ja sukunimien lukumääriä Suomessa. Suojatulla nimelläni tuntuu olevan . Voit myös tutkia tilastoja.


Contributors, Timo Hanhivaara, Suomalaisuuden liitto. Jos vanhemmilla on lapsen nimeä ilmoitettaessa yhteinen sukunimi tai yhteinen su. Kuvaan voi liittyä käytön rajoituksia. Suomessa jo tuolloin sukunimiä, mutta on kuitenkin oletettu, että.


Jokainen Suomessa käytössä oleva sukunimi on suojattu. Korhoseksi ei pääse vaikka miten haluaisi, jos nimeä ei löydy omasta sukupuusta. Toki uusikin nimilakiehdotus tuntee vielä suojatut sukunimet , kuten myös etunimien kytkemisen jompaankumpaan sukupuoleen.


Kansissa kulumaa, muuten siisti kirja. Suomen nimilain mukaan kaikki käytössä olevat eli väestörekisteriin kirjatut sukunimet ovat suojattuja , joskaan se ei estä nimen ottamista, . Suvustani löytyy yksi harvinainen sukunimi, joka on ollut käytössä vain. Uudissukunimellä tarkoitetaan sukunimeä , joka ei ole nykyisin käytössä. Kun maistraatti on hyväksynyt hakemuksen, sukunimi on virallisesti hakijan käytössä.


Nyt julkaistava Etunimet, sukunimet ja laki saattaa olla viimeinen. Rekistereihin merkityt suojatut nimet ja merkit on helppo tarkastaa julkisista. Sumelius, Rafael: Släkten Sumelius ( Huuna – Sumelius – Sumelles – Sumell – Sulamäki) – sukututkimus. Title, Suomalaisuuden liiton suojattujen sukunimien luettelo.


Export Citation, BiBTeX EndNote. Pihasuunnitelmassa tulee esittää me- lulta suojatun piha-alueen muodostuminen. Avioliiton solmiminen antaa puolisoille monia mahdollisuuksia muuttaa sukunimeään.


Tässä artikkelissa puolisoilla tarkoitetaan vain aviopuolisoita. Kirja on kattava teos sukunimistä, niiden alkuperästä, iästä, historiasta, levikistä, sisällöstä ja nimenkantajien määrästä. Lapsen sukunimen määräytyminen ja muuttaminen.


Suojatut sukunimet

Riippumatta siitä, onko sukunimi suojattu edellä mainitun §:n perusteella, . Siihen on vaihdettu mm. Kokonaisuudistuksessa tullaan pohtimaan myös sukunimien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit