sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Yleinen asumistuki vuosituloraja

Yleinen asumistuki vuosituloraja

Yleistä asumistukea ja opintotukea saavan opiskelijan täytyy seurata sekä opintotuen vuositulorajan täyttymistä että asumistukeen vaikuttavaa . Saatko Kelasta yleistä asumistukea ja opintotukea? Muista seurata sekä opintotuen vuositulorajan täyttymistä että asumistukeen vaikuttavaa . Opiskelijan kannattaa hakea yleistä asumistukea heti, kun hänellä on. Vuosituloraja määräytyy nostamiesi opintotukien mukaan. Yleinen asumistuki ei vaikuta opintotuen vuositulorajaan. Jos vuosituloraja ylittyy, opiskelija voi selvittää Kelalle, että tulot on ansaittu.


Ylimenevän osan joutuu maksamaan takaisin Kelalle. Vuokralla asuva opiskelija voi hakea Kelan yleistä asumistukea. Oikeuteen saada yleistä asumistukea liittyy useita myöntämisehtoja. Miten yleistä asumistukea haetaan? Sen sijaan opintorahaan ja asumistukeen palkka vaikuttaa.


Voit saada asumistukea , jos ruokakuntanne tulot (opintoraha lasketaan osaksi tuloja, mutta opintolainaa ei) ovat. Tämä yleinen virhe tappaa luovuuden alkuunsa. Tarkista vuosituloraja Kelasta.


Yleinen asumistuki vuosituloraja

Opintotuen muodot ja yleinen asumistuki. Lisäksi voit hakea yleistä asumistukea samoin ehdoin kuin ei- opiskelijat. Valtaosa opiskelijoista kuuluu nykyisin yleisen asumistuen piiriin.


Nykyisin opiskelijat kuuluvat yleisen asumistuen piiriin. Nyt tehtävä tulovalvonta ei koske yleistä asumistukea. Mikäli opintotuen vuosituloraja ylittyy, Kela voi periä liikaa maksetun etuuden takaisin 5 . Verokortissa on vuosituloraja. Verohallinto lähettää automaattisesti.


Kela muistuttaa, että yleistä asumistukea ja opintotukea saavan opiskelijan täytyy seurata sekä opintotuen vuositulorajan täyttymistä että . Opiskelijat siirtyvät tänään yleisen asumistuen piiriin, tiedottaa Kela. Joissain tapauksissa yleinen asumistuki on opintotuen asumislisää korkeampi. Huomioi siis, että sinun täytyy hakea erikseen yleistä asumistukea itse.


Tienasitko viime vuonna yli vuositulorajasi ? Hän on kitkutellut tähän asti opintorahalla, yleisellä asumistuella ja viime vuoden. Kesätuki vaikuttaa lisäksi opintotuen vuositulorajoihin. Vastaus kirjalliseen kysymykseen opintotuen vuositulorajasta luopu-. Opiskelijoiden tulee jatkossa hakea yleistä asumistukea Kelan.


Niitä voivat olla esimerkiksi yleinen asumistuki. Sinulla saa olla tuloja vuositulorajan verran. Jos opiskelijan tulot ylittivät vuositulorajan viime vuonna, hän voi.


Kaikki opiskelijat siirtyvät 1. Jos tiedät jo nyt syksyn tulosi, asumismenosi ja asumiskumppanisi, voit hakea yleistä asumistukea jo nyt. Asumisen tuet otsikon alla oleva yleinen asumistuki -laskuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit