torstai 31. toukokuuta 2018

Finnishness

Eli kirjoitetaanko joulua isolla (Hyvää Joulua!) vai pienellä (Hyvää joulua!) ? Löysitkö etsimäsi tiedon tästä . Jos toisin on opetettu, epäilemme tämän olevan suomen vaikutusta. Tässä virkkeessä toisen persoonan pronominia on kirjoitettu isolla. Useimmista muista kielistä poiketen kuitenkin saksassa kirjoitetaan kaikki substantiivit isolla alkukirjaimella.

Finnishness

Suomen kielessä erisnimiksi luettavat sanat . USEAMPIOSAISISSA NIMISSÄ VAIN ENSIMMÄINEN OSA TULEE ISOLLA. Huomaa, että kielet kirjoitetaan englannissa isolla alkukirjaimella. Talvisota on aina isolla alkukirjaimella kirjoitettu.


Nuijasota” vai nuijasota ja . Eikö herran hänen isänsä nimi pitäisi kirjoittaa aina isolla alkukirjaimella? Our website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. By continuing to use our .

Vierailija: Valtion nimi kirjoitetaan isolla alkukirjaimella. Isolla alkukirjaimella kirjoitetaan : Erisnimet: esim. Moniosaiset erisnimien kirjoituksella on omat. Alkaa tehdä vai alkaa tekemään?


Tämä ja muita suomen kielen lautakunnan suosituksia näillä sivuilla. Englannin kielessä isoja alkukirjaimia käytetään pääosin samalla tavalla kuin suomessa. Erisnimet (Nancy Drew, New York, Downing Street) kirjoitetaan isolla. Kirjoitetaanko eduskunta isolla vai pienellä?


Finnishness

Uskonnollisissa teksteissä on tyypillistä kirjoittaa isolla myös kyseistä jumalaa kuvaavat muut. On olemassa pieni ero, kirjoitetaanko jos jumala suo tai jos Jumala suo. Juhlapäivien nimet suomessa ovat yleisnimiä. Asukkaiden nimet ovat yleisnimiä ja ne kirjoitetaan aina pienellä: ruotsinsuomalainen, tukholmalainen. Iso alkukirjain tulee virkkeen alkuun.


Tällöin ensimmäinenkin virke kirjoitetaan isolla alkukirjaimella. Ruotsissa, samoin kuin suomessa , kielet ja kansalaisuudet aloitetaan pienillä kirjaimilla (abc), kun taas valtioiden nimet aloitetaan isoilla kirjaimilla (ABC). Tilitys Suomessa syntyneistä sairausvakuutuslain mukaisista sairaanhoitokustannuksista, SV 13 Työnantajan, sosiaalihuollon toimielimen, muun tilityksen . Aloita virke aina isolla kirjaimella – kuulostaa itsestäänselvältä mutta voi joskus unohtua.

Myös lisäystesti kertoo helposti, kirjoitetaanko sanat yhteen vai erikseen. Erisnimissä on aina iso alkukirjain: Suomi , Alicante, Helvi Hämäläinen. Erisnimen ja yleisnimen raja ei aina ole selvä: Lähi-itä, Kaukoitä,.


Finnishness

Isolla kirjoitetaan luonnollisesti kaikki tavalliset Pyhän . Kielipoliisi − suomen puolesta. Suomeksi viikonpäivät, kuukaudet ja juhlapyhät kirjoitetaan pienellä . Yksiköiden nimet kirjoitetaan isolla alkukirjaimella. Helsingin kaupunginkirjasto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit