keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Myyntisaamisten luottotappiokirjaus

Luottotappio on vähennyskelpoinen myös tuloverotuksessa. Jo todennäköinen luottotappio tulee siis vähentää. Elinkeinoverotuksessa vähennyskelpoisia ovat myyntisaamisten arvonalentumiset ja . Myyntisaamisten arvonalenemiset ovat EVL §:n kohdan. Tällöin luottotappio kirjataan liiketoiminnan muihin kuluihin.


Mikäli myynti on ollut . Tästä syystä yrittäjän on tarkastettava yrityksen myyntisaamiset säännöllisesti. Tässä tapauksessa luottotappio kirjataan liiketoiminnan muihin . Tällainen vähennyskelpoinen menetys muun muassa on myyntisaamisen arvonaleneminen. Menetyksen kirjaaminen vähennyskelpoiseksi menoksi tarkoittaa . Yrityksillä yleisiä tällaisia ovat myyntisaamiset ja pankeilla luotot. Alaskirjatut myyntisaamiset vähennetään tuloslaskelmassa erässä.


Tämän jälkeen lasku on poistunut avoimista laskuista, kuitattu pois myyntisaamisista , kirjattu . Muiden kuin myyntisaamisten luottotappio on vähennyskelpoinen vasta kun se on . Riidanalaisten tai riitautettujen myyntisaatavien pysyttäminen yhtiön kirjanpidossa on toisinaan tulkinnanvaraista. Kirjanpitolain 5:§:n 1 . Uusi arvonalentumismalli koskee mm. Tällöin myös mahdollinen luottotappio muodostuu helposti merkittäväksi.


Konserni käyttää riskienhallinnassaan valuuttatermiinejä ja myyntisaamisten. Odotettavissa oleva luottotappio lasketaan kertomalla myyntisaamisten. Yksinkertaisimmillaan pankkitilien ja myynti- ja ostoreskontran täsmäytysselvitykseksi riittää sen osoittaminen, että pankkitilien saldot sekä myyntisaamisista ja . Myynnistä aiheutuva luottotappio kirjataan Per myynti An luottotappio. Kun yritys mennyt konkurssiin, on selvitystilassa, sen osoite on tuntematon tai saatavaa on todistetusti peritty, tulee luottotappio kirjata.


Jos tapahtuu luottotappiokirjaus , niin se kirjataan kyllä eri tavalla myyntisaamisten ja muiden saamisten kohdalla ja myyntisaamisten. Muihin kuluihin kuuluvat myyntisaamisista syntyneet luottotappiot. Sisäisten ostovelkojen ja myyntisaamisten eliminointi tilinpäätöksessä tehdään. Vakuudeksi annettiin myyntisaamiset Kreikan laivastolta.


Suomisen myyntisaamisista tehdyt luottotappiovaraukset olivat vuonna. Varausmatriisin mukaisesti myyntisaamisten luottotappiokirjaus. Avoimet myyntisaamiset rasittavat lisäksi tarpeettomasti myyjäyrityksen maksuvalmiutta, joudutaanhan . Verollisena ilmoitettua myyntiä koskeva luottotappio. Seurakunnan myyntisaamisissa on tilikauden aikana maksamatta jääneitä myyntilaskuja 11euroa, joita ei muistutuksista . Joka neljäs haastatelluista () uskoo myyntisaamisten kiertoajan pitenevän, mikä on selvästi pienempi osuus kuin viime vuonna ().


Arvopapereiden myyntisaamiset. Lopullinen luottotappiokirjaus liittyen myyntisaamisiin tai saamisiin rahoituslaitoksilta .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit