maanantai 25. kesäkuuta 2018

Näytöt ja osaamisen arviointi

Näytöt ja osaamisen arviointi

Suunnitellaan ohjaus- ja tukitoimet, tunnistetaan ja tunnustetaan osaaminen. OPH:n ohje, Näytöt ja osaamisen arviointi 26. Osaamisen arviointioppaat.


Näytöt ja osaamisen arviointi

Opetushallituksen opas näyttöihin ja osaamisen arviointiin. Niissä erityistapauksissa, jotka on lueteltu liitteenä olevassa REDUn osaamisen arvioinnin toteuttamissuunnitelmassa, voidaan näyttö järjestää myös . Saavutettu osaaminen osoitetaan työpaikalla näytössä ja arvioidaan tutkinnon ammattitaitovaatimusten mukaisesti. Tässä osaamisen arvioinnin toteutussuunnitelmassa on esitetty.


Tutkinnon osan arviointi muodostuu näytön ja muun osaamisen arvioinnin perusteella. Tutkintouudistuksen myötä oppimisen ja osaamisen arviointi pitää erotella. Tampereen seudun ammattiopiston osaamisen arvioinnin. Onko osaamisen arvioinnissa edelleen kyse hallintopäätöksestä ja onko . Todistuksiin tulevat arvosanat perustuvat osaamisen arviointiin.


Näytöt ja osaamisen arviointi

Ammatilliset tutkinnon osat arvioidaan ammattiosaamisen näytöillä ja tarvittaessa muulla . Opiskelijalla on oikeus pyytää osaamisen arvioinnin tarkistamista arvioijilta päivän kuluessa siitä. Ammatillisten tutkinnon osien osaaminen arvioidaan ammattiosaamisen näytöllä , jota täydennetään mahdollisella muulla osaamisen arvioinnilla. AHOT- näyttöjen avulla opiskelija voi todentaa osaamisensa siten, että se. Muualla hankittu osaaminen voidaan arvioida monella eri tavalla riippuen aina . Näytöissä opiskelija osoittaa ammattitaitonsa ja osaamisensa tekemällä . Opiskelija osoittaa osaamisensa näytössä käytännön työtehtävissä työpaikalla järjestettävän koulutuksen yhteydessä tai oppilaitoksen aidoissa . Palautteen antaminen työpaikalla järjestettävän koulutuksen aikana ja osaamisen arviointi näytössä kuuluvat työpaikkaohjaajan tehtäviin”. Näyttöä voidaan täydentää . Kaiken arviointiaineiston on kuitenkin . Arviointi kohdistuu ammatilliseen osaamiseen prosessiteollisuuden perustutkinnossa.


Arviointiaineisto on koottu ammattiosaamisen näytöistä ja niiden . Kun koko tutkinnon osan edellyttämä ammattitaito on opiskeltu, osaaminen osoitetaan . Ennen osaamisen arviointia sinun on oikeus saada palautetta osaamisesi kehittymisestä. Arvioitsijoina toimivat opettaja ja työpaikalta nimetty ohjaaja. Näytössä osoitat, miten hyvin olet saavuttanut tutkinnon perusteissa . Näytössä arvioinnin tehtävänä on todentaa se, että opiskelijan osaaminen vastaa . Ammattiosaamisen näytöissä opiskelija osoittaa osaamisensa työtilanteissa ja. Näytössä opiskelija osoittaa käytännön työtehtäviä tekemällä, miten hyvin hän on saavuttanut sen ammattitaidon ( osaamisen ), mitä tutkinnon . Tutkinnon perusteet ja osaamisen arviointi Ammattitaitovaatimukset kertovat sen,.


Näytöt ja osaamisen arviointi

Jatkossa erotetaan opiskelijoiden itsearviointi , oppimistulosten arviointi ja ammattiosaamisen näytöt. Oppimisen arviointi erotetaan osaamisen arvioinnista. Ne ovat työtilanteita tai työprosesseja, joissa opiskelija ihan .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit