torstai 30. elokuuta 2018

Aktiivimalli2

Kuva: Työtön, näin täysin karenssit ovat muuttumassa – Lindström tarkensi, mitä ” aktiivimalli ” tarkoittaa. Meren mukaan aktiivimalli ei edelleenkään ratkaise ongelmia, joita esimerkiksi vajaatyökykyiset tai haja-asutusalueilla asuvat kohtaavat. Jatkossa työttömän työnhakijan on raportoitava hakemistaan työpaikoista kuukauden välein verkkopalveluun. Nyt esitetty omatoimisen työnhaun malli eli aktiivimalli muodostaa voimassa olevan aktiivimalli 1:n kanssa niin monimutkaisen . Tiesitkö, että aktiivimalliin suunnitellaan nyt jatko-osaa, jossa työttömiä uhkaillaan päivän karenssilla?


Allekirjoita vetoomus työministeri Jari Lindrstömille . Omatoiminen työnhaku eli aktiivimalli 2. Toinen keskeinen luonnos on työ- ja elinkeinoministeriön hahmotelma omatoimisesta työnhausta. Aktiivimalli pyöräyttää työllisyyspolitiikan entistä hullummaksi. Työnhakuvelvoitteen tiukentamisen lisäksi hallitus on HS:n saamien tietojen mukaan uudistamassa koko työttömyysturvan . Laki työttömyysturvan aktiivimallista tuli voimaan 1. Olemme koonneet tälle sivulle aktiivimallista useimmin . Suomen työllisyysaste ja kestävyysvaje ei korjaudu aktiivimallin purkamisella vaan olennaisesti tiukemalla aktiivimalli :lla. Jos työnhakija ei ole . Miten, missä muodossa, milloin . Tämä tarkoittaa, että niin sanottu aktiivimalli jäi Sipilän hallitukselta toteuttamatta. Hallituksen tavoitteena on antaa esityksensä aktiivimalli :sta eduskunnalle.


Työryhmän työskentelyn pohjana toiminut TEM:n . Hallitus valmistelee työttömyysturvan seuraamusjärjestelmään eli niin sanottuihin karensseihin muutoksia. Keskusjärjestön mukaan työntekijän oma arvio työllistymisen . Työttömyysetuuden saaminen . Vuoden alussa voimaan tulleen aktiivimallin kumoamista koskeva kansalaisaloite on tänään torstaina 19. Me kaikki tämän kansalaisaloitteen allekirjoittajat vaadimme, että tämän kansalaisaloitteen perusteella ryhdytään valmistelemaan työttömille ns.


Tuoreiden tietojen mukaan hallitus aikoo laajasta vastustuksesta huolimatta sittenkin. Omaishoitajaliitto toteaa työttömyysturvan aktiivimallista, että se tarjoaa työttömälle mahdollisuuden tukea lähipiirissään elävää omaishoitajaa ja samalla. Tuoreimmat uutiset ja päivän Länsi-Savo verkossa. Niiden mukaan mallin rangaistukset olivat liian lieviä. Mika Luoma tuskastui työttömien aktiivimalliin: Nyt mentiin minun rajani ylitse – kansalaisaloite kerää nimiä hurjaan tahtiin.


SAK:n hallitus toivoo, ettei samoja virheitä tehdä aktiivimalli :n valmistelussa. Hallitus aikoo velvoittaa työttömät hakemaan rangaistuksen uhalla vähintään neljää työpaikkaa kuukaudessa. Lomakausi käynnistyi tänä vuonna loppuräminällä, kun sekä sote-rintamalla että työlainsäädännössä ja aktiivimallin ympärillä puitiin nyrkkiä . Köyhien riistäminen on loputtava tässä maassa. Suomi on ainoastaan hyvinvointivaltio maahanmuuttajien ja kansanedustajien silmissä!


Aktiivimalli2

Edellisenkään aktiivimallin ongelmakohtia ei ole vielä korjattu ja nyt suunnitteilla oleva uusi malli tuo niitä lisää. Viittaan siihen, että hallitus .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit