maanantai 24. syyskuuta 2018

Uusi nimilaki sukunimi

Uusi nimilaki sukunimi

Nimilakiin vuosi sitten hyväksytyt muutokset tulivat voimaan vuoden vaihtuessa. Uudistukset mahdollistavat uudentyyppiset sukunimet ja . Uusi nimilaki tulee voimaan 1. Sekä etunimen että sukunimen tapauksessa väestötietojärjestelmä toimii pohjana sille, millaisia nimiä . Tässä esitteessä kerrotaan, millä tavalla sukunimi voi muuttua avioliiton. Jos vanhemmilla ei ole yhteistä sukunimeä tai sukunimiyhdistelmää mutta heillä on aikaisempi yhteinen ja yhteisessä huollossa oleva lapsi, saa uusi lapsi . Sen jälkeen nyt kumottuun nimilakiin tehdyt muutokset ovat merkinneet lähinnä vain nimenmuutosten helpottamista.


Sukunimilain perusperiaatteiden . Jos joku on hakemuksesta saanut uuden sukunimen ja nimen käyttäminen olennaisesti. Nimilain muutos tuo väljyyttää etunimien ja sukunimien valintaan ja näin. Suomen nimilainsäädäntö muuttuu.


Uusi nimilaki sukunimi

Lakimuutoksen taustalla on yhteiskunnassa tapahtuneet . Lailla laajennetaan mahdollisuuksia etu- ja sukunimen valinnassa ja kevennetään . Näin esimerkiksi lapsella voi olla nimiyhteys kumpaankin . Mikään niistä ei ole sukunimi. Kun nimilaki muuttuu, myös mahdollisuuksia valita lapselle sukunimi. Sukupuolineutraaliksi nimilaki ei muutu, vaikka sitäkin jossain . Vuodenvaihteessa voimaan tulleen nimilain uudistuksen myötä lapset. Vuoden alussa voimaan tullut uusi nimilaki mahdollistaa uudenlaiset.


Pohjoissuomalaisten tavallisuudesta poikkeavia sukunimivalintoja ei . Lapsen sukunimi määräytyy vanhempien sukunimivalinnan mukaan. Aiheet avoliitto nimilaki sukunimi. Etunimiä voi uuden lain myötä antaa neljä aiemman kolmen sijaan.


Nyt tehty lainmuutos muun muassa mahdollistaa runsaasti vaihtoehtoja . Ajantasaistaa etu- ja sukunimeä koskeva lainsäädäntö vastaamaan yhteiskunnassa. Esimerkkejä nimilain aikana ehdottomilla esteillä hylätyistä. Myös vaatimuksen, jonka mukaan aikaisemman sukunimen käytön tulee olla ollut vakiintunutta, on.


Uusi nimilaki sukunimi
Uusi nimilaki sukunimi

Haluatko jättää uuden kysymyksen? Uuden etu- ja sukunimilain. Lisäksi tutkimuksen avulla selvitetään, kuinka uusi laki vaikuttaa nimi-.


Eilen eduskunnassa hyväksyttiin uusi etunimi - ja sukunimilaki. Laissa nopeutetaan ja selkeytetään . Heinäkuun alussa tuli voimaan uusi henkilönnimilaki, jossa on monia etu- ja sukunimen vaihtoon liittyviä . Minulla on oma nimeni, ja lapsilla on äidin sukunimi , Murtojärvi kertoo. Samassa yhteydessä muutettiin . En ole kovin hämmästynyt siitä, että uusi nimilaki ei ole tuonut isoja muutoksia.


Uusi nimilaki sukunimi
Uusi nimilaki sukunimi

Tuplasukunimi - kohta mahdollista myös Ruotsissa? Nyt on kuitenkin tekeillä uusi nimilaki Ruotsiin, ja sillä hallitus haluaa helpottaa ihmisten .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit