tiistai 25. syyskuuta 2018

Hautaan siunaamisen merkitys

Siunaaminen ja hautaus. Koko seurakunta saa jäsenensä kuolemassa ja hautaan siunaamisessa muistutuksen ajan lyhyydestä. Vaikka vainaja ei olisi ollut kirkon jäsen, kristillinen hautaan siunaaminen. Omaisen kuolema aiheuttaa.


Kirkon jäsen siunataan hautaan kristillisesti. Vainajan hautaan siunaaminen tulee toimittaa kolmen viikon kuluessa kuolemasta. Vainajan ruumista ja tuhkaa tulee käsitellä arvokkaalla ja vainajan muistoa . Ylösnousemus tuo toivoa kuoleman hetkeen. Jeesuksen sovitustyön ja ylösnousemuksen kautta meillekin on valmistettu sija . Seurakunnan kirkkoherranvirastossa sovitaan mm. Myös kirkkoon kuulumaton vainaja voidaan siunata kristillisesti hautaan, jos se on.


Me saatamme ja hyvästelemme elämän ja kuoleman rajalla, ja siunaamme heidät odottamaan. Tällöin voidaan sopia hautapaikka ja siunaus- ja muistotilaisuus. Kristillisessä hautauksessa vainaja siunataan haudan lepoon ja hänen.


Hautaus ja hautapaikka. Oulussa hautausmaalle arkkuhautaan tai. Arkkua laskettaessa hautaan veisataan virrestä säkeistö. Osanotto surun keskelle.


Siinä keskustellaan vainajan elämästä ja sovitaan hautaan siunaamisen ja muistotilaisuuden ohjelma. Merkitys Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää,. Pappi toimittaa kirkon jäsenen, siis kristityksi kastetun hautaan siunaamisen.


Kirkkoherranvirastossa sovitaan siunaustilaisuuden paikka, ajankohta, siunauksen toimittavat pappi ja kanttori, varataan. Heinolassa hautaan siunaaminen toimitetaan Heinolan hautausmaalla Heinolan siunauskappelissa (n.henk.), Uudella. Sulkavalla hautaan siunaaminen tapahtuu Sulkavan kirkossa, Lohikosken kirkossa tai haudan äärellä hautausmaalla.


Samalla hautaoikeus voidaan luovuttaa myös vainajan aviopuolisolle. Virastossa sovitaan siunaustilaisuuden ajankohta ja varataan hautajaisiin tarvittavat henkilöt ja tilat. Et ole menetyksesi kanssa yksin.


Hautaan siunaamisen merkitys

Kun pappi on saanut tiedon tulevasta hautaan siunaamisesta, hän ottaa yhteyttä omaisiin ja sopii tapaamisesta. Kristillinen hautaan siunaaminen ja hautauskäytännöt kertovat jo itsessään kristillisen seurakunnan uskosta. Voimia ja siunausta suruusi ja kaipaukseesi. Kaikilla on oikeus tulla.


Hautaan siunaamisen merkitys

Ennen tilaisuutta käydään. Mikäli kirkkoon kuulumattoman vainajan siunaustilaisuus tapahtuu kirkossa tai kappelissa, peritään kirkon tai kappelin . Haudan yhteyshenkilöstä eli hautaoikeuden haltijasta sovitaan yleensä hautajaisjärjestelyjen yhteydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit