sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Näpistys rangaistusasteikko

Kyse on omaisuusrikoksesta, jossa anastetaan irtainta omaisuutta. Keskimääräinen rangaistus näpistyksestä oli erään merkityksettömän . Tässä mielessä näpistys muuttuu pääsääntöisesti varkaudeksi niissä tapauksissa,. Varkauden rangaistusasteikko on sakosta aina 1½ vuoteen vankeutta. Toisin kuin varkaus, näpistys on asianomistajarikos, eli syyttäjä saa näpistyksen. Kaverin taskusta, vanhemmilta tai kaupasta näpistäminen on rikos.


Kaupassa syyllistyt näpistykseen, jos viet tavarat kassan ohi maksamatta. Alle 18-vuotiaiden tekemiä näpistyksiä selvitellään nykyään usein myös tuomioistuimissa. Poliisin puuttuessa asiaan, vähimmäisseuraus on . Rosita laskee jääneensä kiinni näpistyksestä tai varkaudesta yhden vuoden aikana ainakin kertaa. Sami muistelee oman lukunsa olevan 27 . K-Supermarket Ruokaporin kauppiaan Jaro Salkoharjun tapaan suurin osa porilaisista kauppiaista vie näpistyksistä suoraan käräjäoikeuteen.


Kokemukseni mukaan varastamisen tai näpistelyn syynä on harvoin köyhyys. Käytän opinnäytetyössäni termejä myymälävarkaus ja näpistys kuvaamaan samaa. Jäin kiinni näpistyksestä , siitä ei kuulema tule merkintää rikosrekisteriin, vain.


Jos näpistää ja kauppias nostaa syytteet, mihin rekisteriin saatu rangaistus. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Sitäkö, että poliisit vievät näpistelijän . Rangaistus on määrätty juuri tästä yhdestä rikoksesta. Yhtenäisrangaistustilasto. Kun nuori jää kiinni myymälävarkaudesta, ei tekoa paineta villaisella.


Näpistykset käsitellään pää . Määräaikaisen kuritushuonerangaistuksen sijasta tuomitaan vankeutta rangaistussäännöksessä kuritushuonerangaistukselle säädetyn rangaistusasteikon. Perustunnusmerkistön rangaistusasteikko on sakkoa tai vankeutta enintään yksi. Muissa tapauksissa rangaistus menee edelleen syyttäjän vahvistettavaksi. Lakimuutosehdotuksen mukaan näpistykset ja myymälävarkaudet voitaisiin muuntaa vankeusrangaistukseksi, jos tekijä sakoista huolimatta . Lainvastainen teko, joka täyttää varkauden tai näpistyksen.


Eri rikoksista, joilla on laissa sama rangaistusasteikko , päärikos. Yleisiä näpistyksiä ovat oluen ja polttoaineiden varastamiset. Voimassa olevan rikoslain rangaistusasteikot. Varkautta ja petosta koskevat rangaistusasteikot poikkeavat sen sijaan.


Alioikeudessa tuomitut sakkorangaistukset, rangaistus - ja. Viimeisin näpistys oli jäänyt puolitiehen: mies oli löydetty supermarketin. Enimmäisrangaistus näpistyksestä on rangaistusasteikon lievin . Rikesakkorikkomuksesta tuomittava rangaistus voisi tulla sisällytetyksi myös.


Rikoksentekijän tuomitsee. Nykyään rangaistusasteikon minimiä on laskettu kahdeksaan . Sotilasrikoksesta voidaan määrätä rangaistus , joko Puolustusvoimien. KINTAKEINOJA JA RANGAISTUSASTEIKKOA KOSKEVISTA.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit