tiistai 12. helmikuuta 2019

Vanhan laskun perintä

Vanhan laskun perintä

Jos maksat laskun eräpäivän jälkeen, mutta ennen kuin saat perintäkirjeen , perintäkulut pitää maksaa, jos velkoja on ehtinyt tehdä kulujen perusteena olevat. Intrum Justitian neuvontalakimiehet vastaavat perintään liittyviin kysymyksiin. Voimmeko vielä laskuttaa saatavan ja ryhtyä perimään sitä . Tässä laissa säädetään erääntyneen saatavan perinnästä sekä perintään.


Vanhan laskun perintä

Moni pohtiikin, milloin tai miten laskun voi laittaa perintään. Saitko perintäkirjeen ? Jos laskun eräpäivä meni jo ja perinnän vaiheet askarruttavat, klikkaa kohtaa, joka vastaa parhaiten omaa tilannettasi. Sama vanhenemisaika pätee myös silloin, mikäli maksamattomasta laskusta ei ole huomautettu tai sen osalta ei ole tehty mitään perintätoimia. Yrityksen ei pidä jatkaa laskun vapaaehtoista perintää , jos asiakas kiistää maksuvelvollisuutensa – näin sanotaan perintälaissa. On myös tärkeää saada asiakkaalta täydelliset ja oikeat laskutustiedot.


Tällöin lasku löytää varmimmin perille ja laskun mahdollinen perintä helpottuu. Velkojen perintä - Näin velan perintä etenee vaihe vaiheelta. Lue tästä, mitä tapahtuu, jos laskua tai lainaa ei maksa takaisin ajallaan! Perintätoimisto perii kahta vanhaa erääntynyttä laskua. Ensimmäinen laskuista on eräpäivältään 20.


Täältä löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin perinnästä , oman talouden hallinnasta ja luottotiedoista. Ehdin jo maksaa laskun mutta sain perintäkirjeen. Perinnässä pätee vanha sääntö ”nopeat syövät hitaat”, joten viivytellä ei kannata. Lain mukaisesti reklamoidun laskun perintä loppuu ja asia siirtyy . Pikaperintä on vaivaton ja edullinen tapa yksittäisen erääntyneen saatavan perintään. Toimeksiannon jättäminen on todella helppoa.


Asiakas kiistää maksuvelvollisuuden, koska lasku on hävinnyt. Voit lähettää erääntyneen laskun perintään , kun siitä on lähetetty vähintään yksi kirjallinen maksumuistutus, joka on erääntynyt. Velan vieminen ulosottoon ja sen perintä. Laskun tulee myös olla riidaton . Kun maksamatta jäänyt lasku tai velka on siirtynyt ulosottoon, ulosottomies lähettää velalliselle . Operaattori jatkoi laskujen lähettämistä vanhaan osoitteeseen, mutta posti käänsi . Perintäyhtiö oli saanut samaan tilaukseen perustuvat laskut perittäväkseen eri.


Voivatko laskuni mennä suoraveloituksen tapaan maksuun automaattisesti? Voinko nähdä jostain vanhat sähkölaskuni? Miksi sain perintäkirjeen Lowellilta? Stratpage - ajankohtaista . Kun laskusi maksu on viivästynyt, voidaan maksamattomasta laskusta periä korkolain mukaisesti viivästyskorkoa sekä perintälain mukaisesti muistutus- ja . Onko sähkön siirrosta eri lasku ? Maksaminen helpottuu ja nopeutuu, kun laskua maksettaessa ei tarvitse näppäillä laskun.


Maksumuistutukset, perintä. Kun saat perintäkirjeen , tarkista mikä on perittävän velkasumman peruste. Maksamattomasta laskusta lähetämme yhden maksuhuomautuksen. Kun asiakas ei maksa laskuaan, mitä pienyrittäjä voi tehdä?


Lue, miten varmistat rahojesi saannin ja tarpeen tullen viet laskun perintään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit