torstai 18. heinäkuuta 2019

Viittaaminen aineistoon

Kun viittaat aineistoon ensimmäisen kerran tekstissä, tuo silloin esille julkaisutiedot (otsikko, kirjoittaja, julkaisupaikka, julkaisuaika) ja esittele aineiston. Lue YTL:n ohjeet aineistoon viittaamiseen. Kun aineisto mainitaan ensimmäistä kertaa esseen alkupuolella.


Aineistoon viittaaminen. Sisältää pohjatekstin täydelliset perustiedot: kirjoittaja, tekstilaji, julkaisupaikka, julkaisuaika, . Painettuihin ja elektronisiin lähteisiin viittamista varten on olemassa. ImagOA- oppaasta löydät ohjeet kuvalliseen aineistoon viittaamisesta. Jos joutuu viittaamaan saman kirjoittajan samana vuonna. Plagiointi tarkoittaa tekstiä, tutkimustuloksia, kuvia ym.


Opinnäyteessä voidaan viitata muiden tekemään aineistoon. Valitettavan usein viittaukset on tehty väärin tai huolimattomasti, mistä rokotetaan . Jotkut tekstit ovat luonteeltaan sellaisia, että pohjatekstiin viitataan ahkerasti. Yleensä on kuitenkin tärkeää huolehtia siitä, että esseen . Ja tuo, että ota vain muutama lähde, niin toissijainen viittaaminen vähenee.


Verkkolähteisiin viittaaminen. Nettilähteisiin viittaaminen. Samalla Joensuun perinnearkiston nimi muutettiin SKS:n arkiston Joensuun . Vaikka lähdeviitteiden käyttö on keskeistä tutkimuskirjoittamisessa, yleisesti tunnettuihin faktoihin ja loogisesti pääteltävissä oleviin asioihin viittaaminen ei . Lukija näkee heti tekstiviitteestä kirjoittajan ja käytetyn aineiston iän.


Lisätietoja viittaamisesta ja tarkemmat . Lähdeluettelo järjestetään aakkosjärjestykseen. Myös viittaaminen omaan sähköiseen tutkimusaineistoon esimerkiksi ansioluettelossa ja omissa. Kielipankkiin talletetut aineistot. Tiedonhakuja kannattaa . Tämän testin avulla voit varmistaa, oletko oppinut käyttämään lainausmerkkejä oikein viittauksissa. Suositeltava osaamistaso:.


Kun viittaat johonkin tiettyyn osaan julkaisua (sivu, luku, taulukko, kuva jne.) anna aina. Viittaamalla lähteisiin kirjoittaja osoittaa, mitä aikaisempia teorioita, metodeja ja tuloksia hänellä on. Elektroninenkin aineisto on tekijänoikeuslain suojaamaa.


Kertaa Kielijelppi-sivuston ohjeiden avulla lähdeluettelon kirjoittaminen, lähdeviitteiden merkitseminen sekä lähdekirjallisuuteen viittaaminen. E- aineistoihin viittaamisen haasteista. Jos artikkelin (tm. aineiston ) tekijää ei ole mainittu, tekijännimen tilalle voidaan panna julkaisun nimi tai viitetietue alkaa suoraan artikkelin otsikolla. Terveyskirjaston aineistoista on lupa hyvän tavan mukaisesti ottaa. Kasvojen suojelulla hän viittasi tilanteeseen.


Viittaaminen on mahdollista hyvän tavan mukaisesti muun tekstin osana. Vastauksista 1–on saanut täydet pisteet, kun on maininnut kysytyt asiat tai näkemykset aineistoon perustuen. Ilmatieteen laitoksen aineistojen käyttöoikeus on tarkoitettu suomalaisten. AINEISTOON VIITTAAMINEN JA ALKUPERÄISMERKINNÄT.


Oppiportin aineistoista on lupa ottaa lainauksia hyvän tavan mukaisesti tarkoituksen edellyttämässä laajuudessa kuitenkin niin, että lähde on ilmoitettava. Opasta on päivitetty viimeksi 9.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit