perjantai 19. heinäkuuta 2019

Nollatuntisopimus irtisanomisaika

Tämän päivän työelämässä puhekielen termi ” nollatuntisopimus ” alkaa olla. Jos työn määrä irtisanomisaikana alittaa viimeistä työvuoroa . Laki kieltää nollatuntisopimukset työsuhteissa, joissa työvoimatarve on kiinteä. Jos kuitenkin työnantajan irtisanomisaikana tarjoaman työn määrä alittaa viimeistä työvuoroa edeltäneiden viikon keskimääräisen työn . Nollatuntisopimuksessa työajan on sovittu vaihtelevan nollan ja viikkotunnin välillä. Vaihteluvälin yläraja voi olla myös vähemmän kuin viikkotuntia.


Irtisanomisajan tarkoituksena on antaa toiselle sopijapuolelle mahdollisuus. Mitä tarkemmin esimerkiksi irtisanomisesta sekä työvuorojen . Lakimuutosten myötä työntekijälle syntyy oikeus korvaukseen, jos työnantajan tarjoaman työn määrä alittaa irtisanomisaikana viimeistä . Silti nollatuntisopimus ei ole sama asia kuin keikkatyö tai työttömyys. Jos siis työnantaja tarjoaa irtisanomisaikana töitä vähemmän kuin mitä työvuoroa edeltäneen viikon keskiarvo on ollut, on työnantajan . Osaisko joku vastata siihen, että kun on tehnyt nollatuntisopimuksen ja . Mikäli hänelle ei kuitenkaan tarjota irtisanomisaikanaan työtunteja tai niitä tarjotaan tavallista vähemmän, voi työnantajalle syntyä velvollisuus . Velvollisuus palkanmaksuun katkeaa välittömästi ilman irtisanomista tai yhteistoimintaneuvotteluja.


Esimerkki:Työntekijä on työskennellyt . Muutokset täsmentävät myös sairausajan ja irtisanomisajan palkan. Jos työnantaja tarjoaa irtisanomisaikana töitä vähemmän kuin mitä työvuoroa edeltäneen . Työnantaja ei voi vaikuttaa työntekijän irtisanomisajan palkkaan . Lue lisää artikkelistamme! Korvausvelvollisuutta ei ole, mikäli työsuhde ennen irtisanomista on kestänyt alle . Kyse on kaupan alan yrityksestä ja työsopimuksesta.


Vaihteleva työaika pitää siis sisällään myös nollatuntisopimukset ,. Lakiesitys vahvistaa vaihtelevaa työaikaa tekeville irtisanomisajan palkan. Työntekijällä on oikeus irtisanoa toistaiseksi voimassa oleva työsopimus milloin tahansa, eikä irtisanomiselle tarvitse esittää perustetta. Jos työsopimuksessa on sovittu vaihtelevasta työajasta ja työnantajan irtisanomisaikana tarjoaman työn määrä alittaa viimeistä työvuoroa . Irtisanomistilanteessa nämä velvoitteet lakkaavat irtisanomisajan päättymisen jälkeen, purkamisessa taas . Työntekijän oikeus sairausajan palkkaan ja irtisanomisajan palkkaan. Töihin tarvittaessa -työsopimuksella työskentelevä joutuu usein itse irtisanomaan itsensä työtuntien vähyyden vuoksi, kertoo palvelualojen . Uuden lainsäädännön mukaan jos työnantajan irtisanomisaikana tarjoaman työn määrä alittaa viimeistä työvuoroa . Paljon epävarmuutta ja huolta aiheuttanut nollatuntisopimus. Kyse voi olla niin työsuhteen irtisanomisesta , purkamisesta kuin koeaikapurustakin.


Puuttuu: irtisanomisaika Uusi laki ei parantanut olennaisesti nollasopimuslaisten asemaa. Voiko työnantaja jättää tarjoamatta tunteja irtisanomisaikana ? Sopimus voi olla määräaikainen tai . SAK tukee nollatuntisopimukset kieltävää kansalaisaloitetta ja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit