maanantai 11. huhtikuuta 2016

Avoliitto yhteinen sukunimi

Avopuolisot eivät lähtökohtaisesti voi ottaa yhteistä sukunimeä. Aiemmin yhteistä sukunimeä ei saanut edes silloin, kun avopuolisoilla oli yhteinen lapsi. Mahdollisuus yhteiseen sukunimeen avoliitossa. Sukunimi voidaan muuttaa avioliiton solmimisen yhteydessä.


Avoliitto yhteinen sukunimi

Nyt myös pitkäkestoisessa avoliitossa elävät voivat saada erillisestä hakemuksesta yhteisen sukunimen tai sukunimiyhdistelmän. Uudella lailla nimiin liittyvää valinnanvapautta lisätään ja . Jos yhteistä sukunimeä ei ole, lapsi saa vanhempien ilmoituksen mukaan jommankumman vanhemman. Avoliitto ei oikeuta ottamaan avopuolison sukunimeä. Yhteisen sukunimen asema perheen symbolina on vahva. Yhdessä asumista sisältäviä suhteita eli avoliittoja on voinut olla useita ja tällöin . Oikeusministeriön työryhmä ehdottaa tiistaina luovutetussa mietinnössään uudistuksia nykyiseen etu- ja sukunimien sääntelyyn.


Avoliitossa puolisoilla voi olla yhteinen sukunimi. Yhteinen sukunimi mahdolliseksi avoliitossa ja rekisteröidyssä parisuhteessa. Työryhmä ehdottaa, että pitkään jatkuneessa avoliitossa elävät . Puolisot voivat edelleen valita myös yhden yhteisen sukunimen , joka. Lisäksi pitkäkestoisessa avoliitossa elävät voivat saada erillisestä . Uudessa lakiesityksessä mahdollistettaisiin yhteinen sukunimi tai sukunimiyhdistelmä myös pitkäkestoisessa avoliitossa eläville. Kehitys miehen sukunimen omaksumiseen yhteiseksi nimeksi alkoi.


Avoliitto yhteinen sukunimi

Kaiken kaikkiaan avoliitto on nykyisin merkittävä perhemuoto, sillä hieman yli 21 . Ensi vuoden alusta yhteinen sukunimi ei edellytä avioliittoa. Myös avoliitossa elävillä on oikeus saada yhteisestä hakemuksesta yhteinen. Tähtinen-Riikonen on aiemmin eronnut avoliitosta , jossa koko . Oikeus yhteiseen sukunimeen syntyy, jos . Käytössä olevien sukunimien suoja säilyy pääosin nykyisenä. Uudistus laajentaa etu- ja sukunimiin liittyvää valinnanvapautta. Myös pitkäkestoisen avoliiton ja rekisteröidyn parisuhteen osapuolet voisivat ottaa yhteisen sukunimen.


Sukunimestä päättäminen avioituessa tai avoliitossa. Avioliittoon aikovat puolisot voivat valita, ottavatko he yhteiseksi sukunimekseen jommankumman . Lain myötä pitkäkestoisessa avoliitossa elävät voivat saada hakemuksesta yhteisen sukunimen tai sukunimiyhdistelmän. Leena Ranta ja Mikko Lehti elävät avoliitossa ja saavat yhteisen lapsen, Mikko . Lapsi saa syntyessään sen sukunimen , joka vanhemmilla on lapsen syntymän hetkellä, jos vanhemmilla on yhteinen sukunimi.


Avoliitto yhteinen sukunimi

Jos vanhemmilla ei ole yhteistä. Sen sijaan yhteiseksi sukunimeksi ei voida ottaa sukunimeä , jonka puoliso on. Lapsi voi vuoden alusta lähtien saada molempien vanhempiensa sukunimet ,. Onko yhteiseen jääkaappinne ruokaa ostava avoliitossa kanssasi vai kenties.


Laissa säädetään muun muassa lapsen sukunimestä , nimiasioista avioliittoon. Tästä artikkelista saat tietoa avio- ja avoliittoon sekä rekisteröityyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit