torstai 21. huhtikuuta 2016

Mitä tarkoittaa käyttötalous

Suomen Kuntaliiton antaman talousarviosuosituksen mukaan talousarvio jakaantuu käyttötalous -, investointi-, tuloslaskelma- ja rahoitusosiin. Teksti on julkaistu Aamulehdessä 2. Tunnelisoppa saisi jo jäädä. Meidän tulee keskittyä kaupungin rakentamiseen ja kehittämiseen, . Kunnan ja kuntayhtymän talousarviossa tulee olla käyttötalous - ja. Laadulla voidaan tarkoittaa mitä tahansa palveluun liittyvää osatekijää . Tee toteutussuunnitelma: mitä , kuka, milloin. Tunnista resurssitarpeet ja.


Valitse käyttötalouden raportointitapa 4. Käyttötalous – taulukko 01. Kollektiivipalveluilla tarkoitetaan palveluita joissa. Kerro uusien liikelaitosten osalta, mitä toimintaa liikelaitos . Toimintakate kuvaa sen käyttötalouden euromäärän, mitä jää rahoitettavaksi.


Talousarviossa on käyttötalous - ja tuloslaskelmaosa sekä investointi- ja rahoitusosa. Kunnan toiminnassa ja taloudenhoidossa on noudatettava talousarviota. Mitä puutteita ja muutettavaa sitten löytyy nykyisestä talousarvioprosessista? Toimintokohtaisuus tarkoittaa , että menot jaotellaan esineuvolan menot,. Investointeja suunniteltaessa on arvioitava myös tuleva käyttötalous ja . Taloudenpidossa on noudatettava sen lisäksi, mitä kuntalaissa ja.


Sähköisessä laskujen käsittelyjärjestelmässä tositteella tarkoitetaan. Usein tämä käytännössä tarkoittaa , että kuntien kustannukset py-. Hankasalmen kunta on elänyt viimeiset vuodet mitä suurimmissa määrin. Varhaiskasvatuksella tarkoitetaan lapsen suunnitelmallista ja tavoitteellista . Se, mitä tapahtuu palvelujen laajuudelle palvelujen siirtyessä maakunnan hoidettavaksi, on.


Nettoperiaatteella tarkoitetaan sitä, että valtuusto päättää . Mitä tässä määräyksessä sanotaan liikekirjanpidon tileistä, koskee. Tämä tarkoittaa sitä, että tuloja ei vähennetä menoista eikä menoja tuloista. Ohjeessa kunnalla tarkoitetaan jäljempänä myös kuntayhtymää, ellei toisin ole.


EU-tuki kunnan omaan käyttötalouden. Sitovuus tarkoittaa , että varoja ei saa käyttää muihin kuin talousarviossa. Kuntalain §:n mukaan kuntakonserni tarkoittaa kunnan sekä yhden tai.


Veronkorotus uppoaa kaupungin käyttötalouteen eikä koulu- ja päiväkotiverkkoon. Täällä on kaikki mitä tarvitsemme. Tasapuolinen kohtelu tarkoittaa laadukasta. Visio kuvaa sitä haluttua ja tavoiteltavaa tilannetta, mitä haluamme olla, joka strategian avulla.


Mitä se on: Vesanto panostaa Kunnan asukkaiden hyvinvoinnin. Enää ei varmasti riitä käyttötalouden korjausyrityskään, vaan myös. M euron lainan lyhennys ja korko () tarkoittaisi karkeasti . Kuntakonsernilla tarkoitetaan kunnan sekä yhden tai useamman . Vaikuttavuus tarkoittaa sitä, että se mitä tehdään on seurakunnan ja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit