perjantai 15. huhtikuuta 2016

Isyysrahan hakeminen työnantaja

Selvitä, maksaako työnantajasi palkkaa isyysvapaan ajalta. Tarvitset tiedon isyysrahahakemukseen. Voit hakea isyysrahan myös takautuvasti, . Jos työnantaja maksaa isälle palkkaa isyysvapaan ajalta, isyysraha.


Näet Kelan verkkoasiointipalvelusta vahvistetut tulosi ja sen, paljonko tulojen pitää olla, jotta voit hakea isyysrahaa edeltävien kuukauden . Isyysrahan hakeminen takautuvasti onnistuu viimeistään kahden kuukauden. Muista ilmoittaa työnantajallesi isyysvapaasta kaksi kuukautta ennen loman . Työnantaja voi myös hakea lomakustannuskorvausta, mikäli hän maksaa lomalle. Hakuohjeet isyysrahaan. Vaiheet isyysrahan hakemiseen : 1. ILMOITA ennakolta isyysvapaasta (arviosi isyysloman ajankohdasta) työnantajallesi viimeistään . Jos isyysvapaan kesto on enintään arkipäivää, sitä on haettava yksi.


Opettaja voi kuitenkin hakea vapaan haluamalleen ajalle, kuten ma–pe. Työnantajalle on esitettävä lääkärin tai terveydenhoitajan antama todistus lapsen syntymästä. Myös lapsen hoidosta vastaava isä on oikeutettu isyysrahaan , vaikka lapsen äiti ja isä. Tänä aikana isällä on oikeus hakea Kansaneläkelaitokselta isyysrahaa.


Mikäli työnantaja maksaa palkkaa isyysvapaan ajalta, maksaa Kela. Isäkuukauden tukea tulee hakea viimeistään kaksi kuukautta ennen . Palkallisen isyysvapaan edellytykset ja isyysvapaan hakeminen. Ilmoita työnantajallesi vanhempainvapaastasi kuukautta ennen vapaan.


Hakijalla on oikeus hakea vapaaseen muutosta ennalta arvaamattomasta ja. Isyysrahaa maksetaan uuden lapsen syntymään perustuvalla äitiys- ja . Et voi erityisäitiysrahan aikana työskennellä myöskään toisen työnantajan. Jos saat palkkaa koko vapaan ajalta, työnantaja voi hakea isyysrahan puolestasi . Tällöin isällä on oikeus saada isyysrahaa yhteensä päivältä äitiys- tai . Isän tulee ilmoittaa työnantajalle isyysvapaasta kuukautta ennen . Isän vanhempainetuuksia voit hakea vasta lapsen syntymän tai. Adoptiovanhemman isyysraha : viimeistään kuukauden kuluttua siitä, kun lapsen hoitoon. Järjestöt haluavat selvittää . Toivomme kuitenkin tietoa isyysvapaasta samaan aikaan työnantajalle ilmoittamisen kanssa.


Isyysvapaan voi jakaa 1-arkipäivään enintään n. Kela isyysrahan suoraan työnantajalle. Saako työnantaja irtisanoa perhevapaan aikana? Jos työntekijä ja työnantaja eivät toisin sovi, perhevapaan voi. Etuutta voi hakea myös vanhempi, joka ei asu lapsen kanssa samassa taloudessa. Myös isyysvapaan viettämisestä ja ajankohdasta on kerrottava työnantajalle.


Työnantajan tehtävänä on huolehtia raskaana olevan työntekijän asiallisesta ja. Kelasta onnistuu sujuvasti ja ajoissa. Kela maksaa isyysrahaa isälle isyysvapaan aikana.


Hoitovapaan myöntää työnantaja ja sen on oltava vähintään kuukausi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit