torstai 19. toukokuuta 2016

Referointi tarkoittaa

Joskus on tarpeen selostaa jonkin tekstin sisältö sellaiselle, joka ei . Siinä selostetaan pohjatekstin pääsisältö sellaiselle lukijalle, joka ei sitä ennestään . Useimmiten asiateksteissä omaan tekstiin yhdistetään lähteistä saatua tietoa, jota . Monet pitävät asiatekstin referointia kovin arkisena ja epäluovana. Hän siis voi saada virheellisen kuvan siitä, mitä alkutekstin kirjoittaja on tarkoittanut. Mitä tarkoittaa referointi.


Ilmainen sivistyssanakirja. Nyt lukija tietää, mikä tekstissä on omaasi ja missä kohdassa referoit tai muulla. Mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että opparissa on lähinnä vain omaa tekstiä. Referaatissa lähteen esittämä asia kerrotaan omin sanoin, referaatti selostaa tiivistävästi toista tekstiä. Kriittinen eli kommentoiva referaatti.


Referoija selostaa alkuperäisen tekstin . Puuttuu: tarkoittaa materiaalit. Asiasanat: selkokieli, tietokirjallisuus, tekstintutkimus, referointi, narratiivisuus. Tässä yhteydessä referointi tarkoittaa lähdeaineistosta ajattelutyön pohjaksi tehtyjä koosteita. Referaatti - Internetix-materiaali Opit-ympäristöön 3. Analysointi ja johtopäätösten tekeminen taas ovat ajattelemista,. Oppimispäiväkirjan tarkoituksena ei ole oppisisältöjen referointi vaan omien ajatuksien.


Se tarkoittaa omien taitojen (oppijana) realistista arviointia sekä oman . Raakaversio tarkoittaa että teksti on jo kokonainen mutta ei loppuunasti. Usean lähteen referointi yhtä aikaa edellyttää että perehdyt ensin . Lineaarinen referointi on epäsuora sijainnin ilmaisutapa, jossa sijainti. Pelkkä lähdetekstien esittely ja referointi ei ole riittävää. Omien näkemysten esittäminen ei tarkoita vain mielipiteiden esittämistä, vaan tärkeätä . Pitkä teksti tarkoittaa yleensä vähintään viisisivuista tekstiä. Suora lainaus, eli siteeraus tarkoittaa alkuperäisen tekstin täysin . Tämä tarkoittaa sitä, että verbi taipuu sen mukaan, missä muodossa subjekti on.


Esimerkiksi pelkkä novellin referointi ei ole aineistopohjainen kirjoitelma. Operationalisointi tarkoittaa , että tutkimuksen kohdetta tutkittaessa. Suoraa lainaamista suositeltavampi tapa viitata on referoida lähdettä omien sanoin. Plagiointi tarkoittaa toisen ajatusten tai johtopäätösten käyttämistä omissa nimissään ilman, että lähdettä on mainittu, oli kyseessä sitten referointi tai suora . Viittaus alkuperäiseen tiedon lähteeseen on merkittävä, olipa kyseessä suora lainaus tai referoitu katkelma.


Lähdeviitteiden merkintään on monia vaihtoehtoisia . Aihetta kannattaa lähestyä vertailevasti ja arvioivasti, mikä tarkoittaa , että. Viitteet merkitään sekä suoraan sitaattiin että referoituun lainaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit