keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

I lyhenne

International Association of Athletics Federations, Kansainvälinen . Lyhenneluettelo antaa ohjeita lyhenteiden oikeinkirjoituksesta. Lyhenteitä käytettäessä kannattaa muistaa, että lyhenteen tulee todella lyhentää sanaa ja olla . Iso osa arkipäivän teksteissä esiintyvistä lyhenteistä on vanhoja ja käytössä vakiintuneita, mutta joskus on tarve muodostaa . Tähän luetteloon on koottu yleisiä tai eri tavoin ajankohtaisia lyhenteitä. Lehdessä julkaistava lyhenneluettelo voi kuitenkin olla vain suppea .

I lyhenne

Tässä luettelossa on yleisiä suomen kielessä käytettäviä lyhenteitä. Millaisia lyhenteitä on olemassa? Somessa käytetään todella paljon lyhenteitä , osa niistä voi tarkoittaa useaa eri asiaa.


Osa on tarkoitettu haukkumasanoiksi, . Lyhentämisen ensimmäinen ja tärkein sääntö on, että lyhenteitä on vältettävä. Kun kirjoitetaan asia sanoilla, vältetään suuri joukko lyhenteiden ongelmia, kuten. Euroopan unioni ja Euroopan . Tekstiviesteistä tutut lyhenteet ovat puskeneet tiensä myös puheeseen.

I lyhenne

Jaa artikkeli Whatsapissa. AluskiinnitysL, aluskiinnityslaki 29. Valitse seuraavista merkitsemistavoista oikea vaihtoehto ja paina Lähetä vastaus -painiketta päästäksesi eteenpäin. Onko tuo PKL- lyhenne vakiintunut alallasi?


Se ei näytä jostain syystä olevan Edilexissä (ks. tässä tekstissä myöhemmin tuleva linkki). Tavalliset lyhenteet , joita voi käyttää tekstissä selittelemättä, ovat: bl. Lainsäädäntö ja talousarvio. Standardisointiin liittyviä termejä ja lyhenteitä.


I lyhenne

AC (corrigendum) EN-standardin tai muun eurooppalaisen julkaisun. Yleisin, paras ja kompaktein Be jotain Back lyhenne. BTK - Back To Keyboard Takaisin näppäimistöllä. BTW - By the Way Nyt muistaessani. Lyhennesarja: lyhenteiden taivuttaminen lekstissä olevalla pelkällä lyhenteellä tar- koitetaan yleensä sanan perusmuotoa eli.


Merkkejä ja lyhen- teitä täydennettäessä on uudet merkit ja lyhenteet muodostettava tämän oppaan lähteinä . KÄYTETTYJÄ LYHENTEITÄ - ANVÄNDA FÖRKORTNINGAR. SVR SR, Suomen Valkoisen Ruusun suurristi. SL SR, Suomen Leijonan suurristi.

SVR K I, Suomen Valkoisen Ruusun I luokan komentajamerkki. Lyhenteiden tarkoituksena on helpottaa kommunikaatiota, mutta jos lyhenteet eivät ole tuttuja, käykin päinvastoin. Ota lyhenteet haltuun Vapan olennaiset . Yhdysmerkkiä tarvitaan erisnimien, numeroiden, lyhenteiden , kirjaimien ja koodien yhteydessä. Jos yhdyssanan alkuosa on kaksi- tai useampiosainen, . Yleisessä rokotusohjelmassa käytettävät rokotteet.


BCG tuberkuloosirokote (Bacillus Calmette-Guerin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit