maanantai 25. heinäkuuta 2016

Tasinko ja testamentti

Tasinko ja testamentti
Tasinko ja testamentti

Henkilön kuollessa tietyille henkilöille syntyy perillisasema ja vainajan omaisuus siirtyy hänen kuolinpesälleen. Kuolinpesän osakkaita ovat perilliset, . Vainajan ja lesken välillä tulee siis toimittaa ositus , jotta saadaan selville. Lakiosan määrittelyä varten tarvitaan ositus , vaikka testamentti antaisi leskelle täyden omistusoikeuden kaikkeen omaisuuteen. Jos leski vetoaa testamenttiin , . Lesken ei tarvitse luovuttaa tasinkoa ensin kuolleen puolison perillisille, vaan hän saa pitää. Varatuomari-Elina-Pajula-Asianajotoimisto-Seinäjoki.


Tasinko ja testamentti

Jaon sisältöön vaikuttavat perintöoikeutta, testamenttia , lakiosaa sekä avio- oikeutta. Tässä tapauksessa omaisuuden ositus toimitetaan siten, että Maija saa puolet. Testamentti edustaa tekijänsä viimeistä tahtoa ja se voi koskea koko. Omaisuuden osituksessa enemmän omistava joutuu . Jos ensiksi kuollut puoliso on testamentilla määrännyt jäämistöstään jotakin.


Jos eloonjääneen puolison elinaikana toimitetaan ositus hänen ja hänen uuden. Avioliittolaki perustuu omaisuuden erillisyyden periaatteelle. Lahjana tai testamentilla saadun omaisuuden luovutuskirjassa voi olla . Tasinko on omaisuuserä, jonka enemmän omistava puoliso. Edesmennyt isäni testamenttasi omistamansa ok-talon puolikkaan leskelleen. Lisäksi voimassa oli yksipuolinen avioehto eli isällä ei ollut . Laskennallinen ositus ja perinnönjako tehdään lähtökohtaisesti.


Tasinko ja testamentti

Tasingosta , lakiosasta ja testamentista voi luopua myös rajoitetusti. Järjestykseen voi vaikuttaa testamentilla. Rintaperillinen on oikeutettu saamaan testamentista huolimatta puolet siitä, mitä hän muutoin perisi. Enemmän omistava puoliso joutuu antamaan toiselle puolisolle ns. Osituksessa ei oteta huomioon avioehdolla, testamentilla tai lahjakirjalla . Olen testamentin kautta perillisenä isoisäni perintöön ja olen epätietoinen häntä ennen kuolleen puolison jakamattoman pesän osituksesta.


Ositus tarkoittaa aviovarallisuussuhteen purkamista. Huomioitavaa on, että jos pariskunta on lapseton ja testamenttia ei ole tehty, leski perii . Pohjala hoitaa tehtävänsä ihmisläheisesti, ripeästi ja kilpailukykyiseen hintaan. Lue tältä sivulta yleistä perhe- ja perintöasioista ja ota.


Testamentin sisältö määrää, miten omaisuus jaetaan kuoleman jälkeen. Vasta kun lesken osuus on laskettu ja mahdollinen tasinko maksettu, voidaan . Säännöksen mukaan leski ei ole velvollinen luovuttamaan tasinkoa ensin. Testamentilla määrätään useasti kiinteistön tai vuokraoikeuden omistuksen. Leski ei vaadi tasinkoa tai vaatii tasinkoa vain osittain. Laatiako avioehtosopimus vai testamentti vai molemmat?


Avioliiton päättymisen jälkeen suoritetaan omaisuuden ositus. AVAINSANAT: perintö, perintöverotus, testamentti , verosuunnittelu. Vainajaa varakkaamman lesken ei tarvitse antaa tasinkoa ensiksi kuolleen. Siitä seuraa, että testamentti ei tule ikinä lainvoimaiseksi ja .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit