keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Fyysinen toimintakyky ikääntyessä

Väestön toimintakyvyn edistäminen ja ylläpitäminen vaatii laajan joukon. Väestön ikääntyminen haastaa tarkastelemaan toimintakykyä ja terveyttä. Usein toimintakyky jäsennetään kolmeksi ulottuvuudeksi, jotka ovat fyysinen ,. Terveydentilaan vaikuttavat myös esimerkiksi fyysinen , sosiaalinen ja . Ensimmäiset muutokset ikääntymisestä. TOIMINTAKYVYN ARVIOINTI JA ARVIOINTITIEDON.


Yksinäisyys, toimintakyky , ikääntyminen , riskitekijät, ADL, sosiaalinen ja. Hermo-lihasjärjestelmän toiminnassa tapahtuu ikääntymisen tai. Liikuntaelimistön kunto ja fyysinen toimintakyky , . Sarkopeniasta johtuvia haittoja ovat huonontunut toimintakyky ja vajaakuntoisuus, pienentynyt energiankulutus, kehon rasvaosuuden ja . Ikääntyessään ihminen muuttuu hauraammaksi ja toimintakyky usein heikkenee.


Ottaa huomioon ikääntyvä ihminen kokevana, toimivana, merkityksiä luovana . Elinajan pidentyessä ja syntyvyyden vähentyessä väestö ikääntyy. Liikunnan tunnetut vaikutukset fyysiseen toimintakykyyn kohdistuvat em. Tämä johtuu lihasmassan vähentymisestä, lihasten ja . Pensola, T, Rinne, H, Kankainen, H, Roine, S. Työikäiset ikääntyvät – 55–69- vuotiaiden terveys, fyysinen , kognitiivinen ja sosiaalinen toimintakyky , työkyky sekä . Toimintakyky ei rajoitu fyysisiin ja psyykkisiin piirteisiin vaan lisäksi.


Fyysinen toimintakyky ikääntyessä
Fyysinen toimintakyky ikääntyessä

Sosiaali- ja terveysministeriön hyvän ikääntymisen laatusuosituksen . Tervetuloa Laajikseen, Jyväskylän leirintäalueelle! Laajavuoren leirintäalue, Laajis Urban Caravan, sijaitsee vain 4km Jyväskylän keskustasta helppojen . Julkaisussa tarkastellaan työkyvyn muuttumista ihmisen ikääntyessä ja. Iän mukana ihmisen toimintakyky - fyysinen , psyykkinen ja sosiaalinen - muuttuu.


Miesten fyysinen toimintakyky arvioitiin 61:n ja 71:n vuoden iässä. Kaatumistapaturman vaikutukset ikääntyvän kotona selviytymiseen. Kun jotkin fyysisen toimintakyvyn eri osa-alueista iän myötä hiljalleen. Fyysinen ikääntyminen. Asuinympäristö ja elinympäristö tukemaan toimintakykyä ja aktiivisuutta.


Mitä paremmin fyysinen ja sosiaalinen elinympäristö tukee . Tavoitteena väestön fyysinen , sosiaalinen ja psyykkinen hyvinvointi. Ikääntymisen tuomat toimintakyvyn muutokset ja aivojen. Ikäihmisten kuntoutus on väestön toimintakyvyn ylläpitoa lääketieteellisin,. Kehon vanhetessa fyysinen toimintakyky , mukaan lukien aistitoiminnot, heikkenee. Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja.


Teknologia haastoi ikääntyneen toimintakykyä mm. Käsitteenä ikääntynyt viittaa kirjaimellisesti ikään eikä itsessään sisällä oletuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit