Perinnönjättäjän perillisilleen antamat lahjat voivat olla joko tavallisia lahjoja tai ne voidaan katsoa ennakkoperinnöiksi. Ennakkoperintö on lahja, joka otetaan . Lue lakimiehen vastaukset yleisiin perintöä ja lahjoitusta koskeviin kysymyksiin. Jos siis lahjoituksen saanut haluaa, ettei lahjoitusta katsota ennakkoperinnöksi , on tämän pystyttävä näyttämään, että perittävä halusi suosia . Katso mikä on lahjan ja ennakkoperinnön ero . Kuinka ennakkoperintöä annetaan ja paljonko siitä koituu veroja lapsille.
Katsotaanko lahja tavalliseksi lahjaksi vai ennakkoperinnöksi? Jos lahja katsotaan ennakkoperinnöksi , miten se vaikuttaa perintöverotukseen . Jos lahjan tai edun saaja on muu kuin rintaperillinen, katsotaan , että lahja ei ole ennakkoperintöä ellei sitä annettaessa ole toisin määrätty tai . Jos tällaiset irtaimistolahjoitukset katsotaan tavanomaisiksi lahjoituksiksi, niitä ei huomioida ennakkoperintönä. Jos arvo on tavanomaista suurempi, voidaan . Tavanomaista lahjaa ei katsota ennakkoperinnöksi.
Jos kyse on tavanomaisesta lahjasta, joka on annettu yli vuotta ennen kuolemaa, ei tällaista pääsääntöisesti katsota ennakkoperinnöksi , . Perintökaaren mukaan, jos omaisuutta lahjoitetaan rintaperilliselle eli omille lapsille, saanto katsotaan ennakkoperinnöksi , jollei lahjaa annettaessa ole toisin. Jos lahjoitus katsotaan ennakkoperinnöksi , se lisätään kuolinpesän muihin varoihin ja määrätään perintöveroasteikon mukaan perintövero. Mikäli lahjan saanut rintaperillinen katsoo , ettei hänen saamansa lahja tai . PK 6:1:n mukaan rintaperilliselle annettu lahja katsotaan ennakkoperinnöksi , ellei.
Lahja voidaan esimerkiksi käsitellä osituksessa ei–ennakkoperintönä, mutta lakiosan suuruutta määritettäessä se voidaan katsoa ennakkoperinnöksi. Rintaperilliselle annettu lahja katsotaan suoraan ennakkoperinnöksi , jollei esimerkiksi lahjakirjassa toisin määrätä tai muuten olosuhteista päätellen ole muuta .
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.