tiistai 26. heinäkuuta 2016

Reflektointitaidot

Reflektointitaidot
Reflektointitaidot

Mitä reflektiolla tarkoitetaan? Miten voi oppia reflektoimaan? Reflektion käsite liittyy läheisesti ajatteluun. Teoreettisesti reflektion.


Oman oppimisen reflektointitaito ei synny hetkessä, vaan vaatii harjoittelua ja ohjausta. Valittavilla opetusmenetelmillä voidaan reflektointia . Reflektointitaito on keskeinen yhtäältä opettajan oman persoonallisuuden kehittymisen kannalta ja toisaalta sen vuoksi, että tavoitteena on kehittää oppilaiden . Kokemuksen reflektointi. Projektin aikana kerättyjä kokemuksia ja oppimista on hyvä pohtia yksin ja ryhmässä.


Reflektointitaidot

Tätä pohdintaa kutsutaan usein termillä . Informaation lukutaidolla osana reflektointitaitoa on tässä kehityksessä ratkaiseva merkitys. Oppimisen jatkuminen työssä merkitsee muutosta myös . Mindfulnessia voidaan käyttää parantamaan reflektointitaitoja ja tunteiden. Oman itsen hyväksyminen ja kuunteleminen Paremmat reflektointitaidot Itsetuntemuksen . Kuvaus tulossa myöhemmin.


Reflektointitaidot

Vapaaehtoisten roolit – mikä rooliksi uudelle aikuiselle? Matkalla maailman ympäri: lippukuntien U-projektit ja KV- leirimatkat. Aiemmin hankitun osaamisentunnistaminen ja . Työn murros ja uuden oppimisen tarve ovat olleet viime aikoina vahvasti esillä mediassa. On puhuttu, että jopa kolmanneksen työikäisistä on . Reflektointitaidot ja reflektiivinen kirjoittaminen liittyvät tiiviisti edellä mainittuihin käsitteisiin. Nuorten omaa ääntä edustavat tutkimukset taiteen ja kulttuurin . Hän esitteli erityisesti kestävyyteen liitännäisiä avainkompetensseja, kuten empatiaa, yhteistyötaitoa, ongelmanratkaisutaitoja sekä reflektointitaitoja.


Opiskelussa painottuu teorian ja käytännön tiivis vuorovaikutus, kirjoitus- ja reflektointitaidot sekä ryhmässä tapahtuva työskentely. Arviointimenetelmät ja . Samalla toteutuu oppimisen omistajuus ja opiskelijan reflektointitaidot kehittyvät. Lisäksi opiskelijan minäpystyvyys ja tulevaisuususko . Niiden löytämiseen, ylläpitoon ja kehittämiseen tarvitsemme . Vasta se mahdollistaa oppijan reflektointitaitojen , itsearvioinnin ja todellisen itseohjautuvuuden kehittymisen.


Reflektointitaidot

Mauno Tirkkonen, Senior Partner, KTM, Certified Business Coach Master, ryhmä- ja tiimi coach, Ammatillinen opettaja. Mauno on innostunut ja innostava coach, . Oppimispäiväkirjan laatiminen edistää oppijoiden reflektointitaitoja ja pohdintaa omasta oppimisestaan ja käsiteltävistä asioista. Samoin korostuvat opiskelijan sosiaaliset taidot, palautteen antaminen ja vastaanottaminen sekä reflektointitaidot. OMA AJATTELU JA TULKINNAT TARKASTELTAVANA.


Tulevaisuuden työelämä . Käsityön tekemisen aktivoimat ongelmanratkais- ja reflektointitaidot. Pohdittavaa emansipaatiosta, rasismista . Tietojen kerääminen saavutetuista tuloksista (arvosanojen kirjaaminen). Vertailu asetettuihin tavoitteisiin. Painopiste saavutuksissa.


Tai voidaanko palkita käyttämällä resursseja työntekijän itsetuntemusta ja reflektointitaitojen kehittämiseen? Yllätyksellisyys yhdistettynä siihen, että esimies .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit