tiistai 30. toukokuuta 2017

Sukunimi laki

Sukunimi laki

Lainmuutos muun muassa mahdollistaa nyt neljä etunimeä sekä runsaasti vaihtoehtoja avo- ja . Kahdesta eri sukunimestä , joiden käyttämiseen henkilöllä on tässä laissa säädetty oikeus, voidaan muodostaa sukunimiyhdistelmä. Sukunimiä ei voi yhdistää . Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: luku. Etu- ja sukunimilaki lyhyesti. Suomessa nimenantoa säädellään lailla.


Sukunimi laki
Sukunimi laki

Uusi laki joustaa ulkomaalaisperäisten nimien suhteen ja tarjoaa pariskunnille enemmän vaihtoehtoja sukunimen valintaan. Nimilakiin vuosi sitten hyväksytyt muutokset tulivat voimaan vuoden vaihtuessa. Uudistukset mahdollistavat uudentyyppiset sukunimet ja . Uuden lain myötä kahdesta eri sukunimestä voidaan muodostaa sukunimiyhdistelmä.


Näin esimerkiksi lapsella voi olla nimiyhteys kumpaankin . Lomaketta käytetään, kun . Uusi etu- ja sukunimilaki astui voimaan 1. Seurakuntien kannalta uudessa etu- ja sukunimilaissa keskeistä on seurakuntien ja . Kaikki käytössä olevat sukunimet ovat edelleen suojattuja. Lain muutos mahdollistaa nimen ilmoittamis- ja muutosasioissa . Lapsi saa syntyessään vanhempien yhteisen sukunimen , jos heillä sellainen on. Jos yhteistä sukunimeä ei ole, lapsi saa vanhempien ilmoituksen . Nimilainsäädäntö on kuitenkin uudistumassa, ja 1. Lain mukaan sukunimiä voi olla kaksi ja etunimiä jopa neljä. Tasavallan presidentin tänään vahvistamalla uudella etu- ja . Lapselle voi nyt antaa aiempaa enemmän etunimiä ja perheet saavat lisää mahdollisuuksia sukunimen valintaan, kun uusi etu- ja sukunimilaki.


Sukunimi laki
Sukunimi laki

Se, jolla ei ole sukunimeä, . Suomen kansalaisella tuli olla sukunimi. Saanko vaihtaa sukunimeni mieleiseksi? Uudeksi sukunimeksi ei voida hyväksyä nimeä, joka on sopimaton . Lain soveltamisessa on viranomaisten mukaan tarkoitus noudattaa . Teoksessa tarkastellaan etunimien ja sukunimien valintaa ja määräytymistä 1. Etunimiä voi antaa vastaisuudessa . Tämänvuotisessa uudistuksessa oli tavoitteena . Hallitus esittää etu- ja sukunimiä koskevan lainsäädännön täydellistä uudistamista.


Sukunimi laki

Oikeusministeriön mukaan esitys lisää valinnanvapautta ja . Vielä ensi vuoden ajan voimassa oleva vanha nimilaki perustuu lapsen sukunimen osalta siihen, että lapsi saa joko vain toisen vanhempansa . Tavoite on selvittää, miten vuoden . Tähän asti etunimeksi ei ole saanut ottaa käytössä olevaa sukunimeä. Tätäkin uusi laki väljentää niin, että etunimeksi ei saa ottaa sukunimen tyyppistä nimeä, . UUSI ETU- ja SUKUNIMILAKI astui voimaan 1. Yhteisen sukunimen asema perheen symbolina on vahva. Vaikka lain mukaan yhteiseksi nimeksi voidaan valita yhtä lailla naisen kuin miehen .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit