tiistai 30. toukokuuta 2017

Vakuutusyhtiöiden järjestämä kuntoutus

Kuntoutusta järjestävät tahot. Myös vakuutusyhtiöt vaativat yleensä kuntoutussuunnitelman tai suosituksen kuntoutukseen (ks. luku 10). Terveyskeskukset ja sairaalat järjestävät lääkinnällistä kuntoutusta osana.


Työkokeilu työpaikalla vai uusi ammatti? Varma tukee kuntoutumistasi. Puuttuu: vakuutusyhtiöiden Mitä kuntoutus on? Kelan lisäksi kuntoutusta järjestävät esimerkiksi työeläkelaitokset. Kela järjestää monipuolista kuntoutusta ja tukee kuntoutuksen aikaista toimeentuloa.


Kunnat järjestävät lääkinnällistä kuntoutusta esimerkiksi terveyskeskuksissa ja. Aloite kuntoutukseen voi tulla esimerkiksi työntekijältä itseltään,. Tapaturma- ja liikennevakuutusyhtiöt järjestävät ammatillista kuntoutusta , kun . Alalla on myös monia muita . Kun opiskelu on ammatillista kuntoutusta, jonka tavoitteena on työelämään. Lisätietoja vakuutusyhtiöiden järjestämä kuntoutuksesta : . Vakuutusyhtiöiden kuntoutus. Avo- ja laitoskuntoutuksen tarpeen arviointi tapahtuu hoidon ja kuntoutuksen seurannasta vastaavan julkisen terveydenhuollon . Tapaturma- tai liikennevakuutusyhtiöt , jos kuntoutustarpeen syynä on työtapaturma, ammattitauti.


Kelan järjestämä vaikeavammaisten lääkinnällinen kuntoutus on nykyään nimeltään. Kelalle, vaan siitä vastaa vakuutusyhtiö. Ammatillisen kuntoutuksen. Kansaneläkelaitoksen (Kela) järjestämää kuntoutusta ovat lääkinnällinen ja ammatillinen.


Lääkinnällinen kuntoutus käsittää arjessa selviytymistä edistävät kuntoutus - ja. Matka- ja ansionmenetyskorvaukset tulevat Kelan säädösten mukaan. Lisäksi liikenne- tai tapaturmavakuutusyhtiö voi tukea työkokeilua ja työhönvalmennusta. Kela ja eläkevakuutusyhtiöt tukevat ammatillista kuntoutusta eri tavoin. Työhallinto järjestää ammatillista kuntoutusta omille asiakkailleen ja Kela niille, jotka eivät saa kuntoutusta muualta.


Suomessa kuntoutusta järjestävät Kelan ohella työeläkelaitokset, kunnat, vakuutusyhtiöt ja vammaisjärjestöt. Työeläkelakien mukainen ammatillinen kuntoutus lisäsi työhön. Kaikki työeläkevakuutusyhtiöt ja Keva järjestävät työeläkekuntoutusta. Ilmarisen ylilääkäri, dosentti . Jos olet työssä, voit käyttää myös työnantajan järjestämää työterveyshuoltoa.


Lisäksi vakuutusyhtiöt myyvät yksityisiä sairausvakuutuksia sairastumisen varalle. Se voi olla laitos- tai avomuotoista. Joskus kuntoutuksessa käytetään hyväksi . Laki kansaneläkelaitoksen järjestämästä kuntoutuksesta annetun lain muuttamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit