torstai 27. heinäkuuta 2017

Ostajan vastuu kiinteistökaupassa

Ostajan vastuu kiinteistökaupassa

Ostajalla ei ole velvollisuutta ilman erityistä syytä tarkistaa myyjän kiinteistöstä antamien. Myyjä vastaa kiinteistökaupassa virheestä myös silloin kun kiinteistön. Kiinteistökaupan purku vai hinnanalennus? Ostajan ennakkotarkastusvelvollisuus asuntokaupassa.


Ostajan vastuu kiinteistökaupassa

Usein puhutaan siitä, mikä on myyjän vastuu kiinteistön kaupassa ja mitä velvollisuuksia myyjätaholla. Vanhan talon myyjää askarruttaa usein pelko edessä olevasta viiden vuoden vastuusta , ja samaiseen myyjän vastuuseen luottaa talon ostaja. Myyjän vastuu asuntokaupassa ja kiinteistökaupassa on suuri.


Virheet ja puutteet ja on kerrottava ostajalle. Ellei muuta ole sovittu, ostajalla on oikeus saada kiinteistö hallintaansa . Käytetyn omakotitalon ostaja voi valittaa talon virheestä myyjän sijasta myös . Omakotitalon myymisessä on tärkeintä tietää, mitä myy. Myyjälle on laissa asetettu laaja tiedonantovelvollisuus itse rakennuksesta, tontista ja . Asunto-osakkeen ollessa kyseessä, myyjän vastuu asunnon virheistä raukeaa yleensä vuoden päästä asunnon myynnistä ja vuoden kuluttua, . Laajan kuntotarkastuksen teettäminen on myyjänkin etu, koska myyjällä säilyy kiinteistökaupoissa vastuu piilevistä virheistä viisi vuotta . C Kuntotarkastus ei poista myyjän vastuuta. Valmistaudu huolella kiinteistön.


Ostajan vastuu kiinteistökaupassa

Tietoja yksittäisistä kiinteistökaupoista saat asiakaspalvelustamme. Rakennusoikeuteen liittyvät . Riitatilanteissa sekä ostajan että myyjän on syytä ottaa yhteyttä asianajajaan. Edellä mainittua myyjän luovutusvelvollisuutta vastaa ostajan velvollisuus maksaa sovittu kauppahinta. Jos kuitenkin yhtiöjärjestyksessä rakenteiden kunnossapitovastuu on siirretty yhtiöltä osakkaalle, koskee myyjän vastuu ostajaa kohtaan myös rakenteissa . Maakaaressa on lisäksi säädetty . Asuntokaupassa sekä myyjällä että ostajalla ovat omat vastuualueensa.


Ostajan vastuu kiinteistökaupassa

Voiko ottaa vakuutuksen, jolla voi suojata . Myyjällä on tiedonantovelvollisuus, ostajalla tarkastusvelvollisuus. Asunnon myyjän ja ostajan vastuut homevauriossa. Nykyään, etenkin kiinteistökaupoissa tehdään eri asteisia kuntotutkimuksia, joilla on tarkoitus saada . Myyjän tiedonantovelvollisuus ja vastuu annetuista tiedoista. Opinnäytetyön perusteella voidaan todeta, että kiinteistökaupan osapuolet turvau.


On selvää, ettei myyjä ole vastuussa ostajan pettymyksestä, sillä ostajan odotukset ovat hänen . Entä sitten, jos ostaja myy kiinteistön uudelleen, ennen . Monet riidat voitaisiin välttää, jos myyjä- ja ostajapuoli huolehtisivat. Virhevastuu voi realisoitua myös, mikäli myyjä on jättänyt kertomatta . Tässä muutamia vinkkejä siihen, miten asunto- tai kiinteistökauppaa koskeva. Asuntokaupoissa myyjän vastuu kohteen rakennusvirheistä saattaa vaihdella. Joskus ostaja voi kääntyä virhevaatimuksissaan myös kohteen . Ostaja ei voi valittaa asiasta, joka hänen olisi pitänyt huomata käytetyn asunnon tavanomaisessa tarkastuksessa ennen kaupantekoa.


Ostajan vastuu kiinteistökaupassa

Näissä virheissä myyjän ja ostajan vastuut määrittyvät juridisista . Jos kiinteistön kauppa on tehty perustettavan osakeyhtiön lukuun ja vastuu. Lain mukaan ostajalla on viisi vuotta aikaa löytää talosta vikoja ja virheitä, joista myyjä on vastuussa. Tänä aikana ehtii huonolla ylläpidolla .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit