perjantai 21. heinäkuuta 2017

Uusi yksityistielaki 2019

Uusi yksityistielaki 2019
Uusi yksityistielaki 2019

Eduskunta on hyväksynyt uuden lain yksityisteiden tienpitoa ja hallintoa varten. Tieyhdistys pitää myönteisenä, että laki avaa . Kiinteistön hyväksi on perustettava rasitteena pysyvä tieoikeus uuden tien tekemistä varten. Maanmittauslaitoksessa on valmistauduttu huolella uuden lain voimaantuloon. Tielautakuntien yksityistielain. Pitkään valmisteilla ollut uusi yksityistielaki astui voimaan 1. Tieoikeus uuden tien rakentamiseksi perustetaan nykytilaa vastaten aina . YKSITYISTIELAKIIN LIITTYVIÄ KÄSITTEITÄ.


Uusi yksityistielaki 2019
Uusi yksityistielaki 2019

Avustustoiminnassa muutoksia uudistuksen seurauksena. Yksityistielain odotettu uudistus on valmistunut ja laki tulee voimaan vuoden . Lain rakennetta ja kieltä on . Eduskunta hyväksyi kesällä uuden lain yksityisteiden tienpitoa ja hallintoa varten. Nykyinen ja vielä tämän vuoden voimassa oleva laki on . Uuden maantielain perustella yksityistien ja maantien liittymässä sekä maatalousliittymässä . Uuden yksityistielain myötä tieosakkaat voivat itse mm.


Uuden lain voimaan tultua kunnat eivät enää suorita yksityistielain mukaisia . Sellaista se on kun lyhytnäköisiä ollaan 12. Laki ja siihen liittyvät . Valtakunnallinen koulutuskiertue tiekunnan jäsenille lain muutoksista ja mukanaan tuomista uusista mahdollisuuksista . Kunnan avustusten myöntämisen lisäehdot yksityistielaissa. Tieriidat ratkotaan jatkossa käräjillä. Uusi laki korvaa vanhan lain . Nurmijärven kunta on irtisanonut.


Uusi yksityistielaki 2019

Jatkossa uusi yksityistielaki estää kuntia avustamasta yksityistietä, mikäli . Tietoja käytetään kunnan myöntämän . Lainmuutoksen myötä moni asia yksityisteiden osalta muuttuu eikä kaikilta osin parempaan suuntaan . Kädet eivät riittäneet edes perushoitoon”. Yksityistie voi olla vain kiinteistön omassa käytössä (oma tie) tai sopimustie. Oulun Kaupunginhallitus päätti 15.


Alla on kerrottu tärkeimmät . Asetus annetaan uuden yksityistielain nojalla. Vuoden alusta tiekunnissa eletään uuden lain mukaisesti. Kunnossapitoavustusten ehdot. Muutoksenhaku päätöksistä.


Uusi yksityistielaki 2019

Tiekunnan perustaminen helpottuu (§).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit