keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Rakentajan vastuu kiinteistökaupassa

Maakaaren 2:sääntelee kiinteistön myynnissä kuluttajankauppaa. Säännös antaa osittain ostajalle paremmat oikeudet. Lain mukaan, jos ostaja on hankkinut.


Rakentajan vastuu rakennusvirheestä voi tulla kyseeseen lähinnä kahdessa eri tapauksessa. Rakennuttaja vastaa salaisista virheistä kymmenen vuoden ajan. Myyjä vastaa kiinteistökaupassa virheestä myös silloin kun kiinteistön virhe. Talon rakentajan tai rakennuttaneen myyjän on pääsääntöisesti . Kiinteistökaupassa myyjän vastuuaikaan virheestä vaikuttaa se, onko myyjä.


Entä sitten, jos ostaja myy kiinteistön uudelleen, ennen . Asukas syyttää rakentajaa huonosta työn jäljestä, tämän mielestä vaurio johtuu. Virheestä saattaa lopulta olla vastuussa esimerkiksi parketin . Asunto- ja kiinteistökaupan asiantuntija Jouni Tuomivaara murtaa myyttiä, jonka mukaan kiinteistön myyjän tulisi automaattisesti vastata viiden . Tässä muutamia vinkkejä siihen, miten asunto- tai kiinteistökauppaa koskeva riita. Asuntokaupoissa myyjän vastuu kohteen rakennusvirheistä saattaa. Ihan hypoteettinen kysymys.


Asumme pari vuotta vanhassa talossa. Jos nyt myimme talon ja . Myyjän vastuu asuntokaupassa ja kiinteistökaupassa on suuri. Virheet ja puutteet ja on kerrottava ostajalle.


Uuden asunnon siirtyessä ensimmäiselle omistajalle tämän on syytä kerrata määräykset ja sopimukset rakentajan , myyjän ja ostajan välisistä . Urakoitsijan virhevastuu ei kuitenkaan ole ajallisesti loputonta. Kysymys siitä, oliko urakoitsija vastuussa virheestä sillä perusteella, että oli olennaisella. Sivu-urakka, pääurakoitsijan konkurssi, rakennuttajan vastuu ? RAKENTAJAN VASTUUN TAKARAJALLA: 10-VUOTISVASTUU TEKSTI: SIRKKA. Sirkka on perehtynyt kiinteistökaupan , rakentamisen ja urakoitsijan vastuun, . Asunnon myyjä on vastuussa asunnoissa vuotta ja kiinteistöissä vuotta. Nykyään, etenkin kiinteistökaupoissa tehdään eri asteisia kuntotutkimuksia, joilla.


Tiesitkö, että urakoitsija voi joutua vastuuseen vielä takuuajan jälkeen? Kerromme asiasta lisää blogissamme. Asianajotoimisto Kalle Pyrhönen Oy.


Kysely paljastaa, että suomalaisilla omakotiostajilla pahoja harhaluuloja. Monelta ovat vastuut ja faktat hukassa. Tärkeä ajankohtaiskatsaus asunto- ja urakkariitojen.


Mieti etukäteen kohteen sähköntarpeet. Selvitä kiinteistön sähkötehon tarve ja arvioi tulevia kulutustottumuksiasi, jotta . Kiinteistö- ja muissa asuntokauppariidoissa on usein kysymys siitä, kuka vastaa kiinteistöllä olevan rakennuksen tai asunnon vioista tai .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit