maanantai 29. lokakuuta 2018

Etu ja sukunimilaki

Etu ja sukunimilaki
Etu ja sukunimilaki

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: luku. Etunimivelvoite ja etunimen . Lainmuutos muun muassa mahdollistaa nyt neljä etunimeä sekä runsaasti vaihtoehtoja avo- ja . Millainen etunimi voi olla? Etu- ja sukunimeä koskeva sääntely uudistuu vuoden vaihteessa. Uutta etu- ja sukunimilakia sovelletaan ilmoituksiin ja hakemuksiin, jotka tulevat vireille 1. Tasavallan presidentin tänään vahvistamalla uudella etu- ja sukunimilailla saatetaan nimiä koskeva lainsäädäntö vastaamaan yhteiskunnassa . Seurakuntien kannalta uudessa etu- ja sukunimilaissa keskeistä on seurakuntien ja maistraattien vastuunjaon selkiyttäminen. Lain mukaan sukunimiä voi olla kaksi ja etunimiä jopa neljä.


Sukunimestä säädetään etu- ja sukunimilaissa. Yhdeksi nimeksi lasketaan myös yhdysmerkillä yhdistettävät nimet. Tarkennus: Nimilaki on kumottu ja korvattu etu- ja sukunimilailla.


Etu - ja sukunimeä koskeva lainsäädäntö uudistetaan. Oikeusministeriön työryhmä ehdottaa nimien valinnanvapauden lisäämistä. Uusi laki joustaa ulkomaalaisperäisten nimien suhteen ja tarjoaa pariskunnille enemmän vaihtoehtoja sukunimen valintaan. Uusi etu- ja sukunimilaki tuli voimaan vuoden alussa. Valtioneuvoston asetus.


Ajantasaistaa etu- ja sukunimeä koskeva lainsäädäntö vastaamaan. Lailla laajennetaan mahdollisuuksia etu- ja sukunimen valinnassa ja kevennetään . Tavoite on selvittää, miten vuoden . Se korvaa vanhan nimilain. UUSI ETU- ja SUKUNIMILAKI astui voimaan 1. Lapsen edun huomioon ottamista lapsen nimiä koskevassa. Upouudet sukunimet, jotka eivät ole kenenkään käytössä, on määritelty tulevassa etu- ja sukunimilaissa uudissukunimiksi.


Etu ja sukunimilaki

Uuden lain myötä etunimiä . Nimilainsäädäntö on kuitenkin uudistumassa, ja 1. Tämä laskeumaprosessi on vain kiih- tynyt viime vuosikymmeninä. Sen hallitsemiseksi vanha nimilaki oli pakko kumota ja säätää tilalle uusi etu- ja sukunimilaki. Uusi sukunimilaki vastaa modernin suomalaisen yhteiskunnan tarpeisiin.


Etu ja sukunimilaki
Etu ja sukunimilaki

Kasteen toimituskeskustelu on hyvä hoitaa hyvissä ajoin, jotta lapselle aiottujen etu- ja sukunimien lainmukaisuus ehditään selvittää ennen kastetilaisuutta. Käytössä olevien sukunimien suoja säilyisi nykyisenä. Mitä nimenmuutos maksaa? Maistraatti perii etunimen muuttamishakemuksesta sähköisesti . Caritas Forum - Rakkaalla lapsella on monta nimeä.


Lisää aiheesta: etu- ja sukunimilaki. Perussääntönä on, että uutta etu- ja sukunimilakia sovelletaan sellaisiin asioihin, jotka ovat tulleet vireille lain voimaan tultua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit