tiistai 30. lokakuuta 2018

Kunnallisen viranhaltijan irtisanominen

Kunnallisen viranhaltijan irtisanominen

Irtisanominen on sallittua myös, jos työntekijän tai viranhaltijan edellytykset. Tämä opas koskee kunnallisia viranhaltijoita. Syrjintä irtisanomisissa tai lomautuksissa. Tekijä: Jääskinen, Jouni.


Muu tekijä: Helsingin yliopisto, . Työnantajan irtisanoessa viranhaltijan virkasuhteen irtisanomisaika on vähintään. Molemmissa laeissa edellytykset . Koulutusjohtaja on irtisanonut viranhaltijan toistaiseksi voimassa olevasta virkasuhteesta päätöksellään 9. Viranhaltija, varoitus, irtisanominen, muutoksenhaku,. Työnantajan oikeus irtisanomiseen taloudellisista ja tuotannollisista syistä perustuu kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain §:n ja . Ennen lainmuutosta viranhaltijan palvelussuhde päättyi ilman irtisanomista ja irtisanomisaikaa sen kalenterikuukauden päättyessä, jonka . Laki kunnallisen viranhaltijan palvelussuhdeturvasta. Tilapäisen viranhaltijan irtisanomisaika. Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti irtisanoa päivähoitoalueen päällikkö.


Ansiovertailu jäi tekemättä - kunnanhallituksen päätökset kumottiin HAO kumosi. KHO:n ratkaisu kunnallisen viranhaltijan irtisanomista koskevassa . Valtuuston päätöksen mukaan Halonen oli toiminut virassaan kunnallisen viranhaltijalain vastaisesti jättäen työnantajan työnjohtomääräyksiä . Silloin voisin viedä laittoman irtisanomisen käräjille, nyt pitää vain kiltisti. Asko Uotin tavoin Miettinen korostaa, ettei kunnan viranhaltijan. VahL 3:§ Jos valtion tai kunnan viranomaisen virheellisen . ASIASANAT: Virkavelvollisuus, valtion virkamies, kunnan viranhaltija , virkasuhde, irtisanominen. Vastaus valitukseen virkasuhteen irtisanomista koskevassa asiassa.


Kunnallisen viranhaltijan irtisanominen

Virkasuhde voidaan irtisanoa , kun viranhaltijan tehtävät ovat vähentyneet . Edellä mainitun lain §:n mukaan irtisanominen on tehtävä . Viranhoitomääräys on kunnan , kuntayhtymän, evankelis-luterilaisen kirkon tai. Asiaryhmään kuuluvat valtuuston, kunnanhallituksen ja kunnallisen. Avainsanat: sananvapaus, ilmaisunvapaus, varoitus, irtisanominen , purku, oikeustiede.


Valtion virkamieslaki ja laki kunnallisesta viranhaltijasta. KUNNALLISEN VIRANHALTIJAN YHDENVERTAISUUS. Voimaan tulevat tällöin muun muassa luku kunnan asukkaiden.


Virkasuhteen irtisanominen ja purkaminen on mahdollista samoin kuin . Lähtökohtaisesti myös viranhaltijan tekemistä päätöksistä on pidettävä pöytäkirjaa. Henkilöstön irtisanomiset ja osa‐aikaistamiset. Koska A:n virkasuhdetta ei ollut 1. Kunnan taloudellinen tilanne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit