torstai 25. lokakuuta 2018

Yhdistyksen asiakirjojen julkisuus

Oikeus tutustua yhdistyksen asiakirjoihin (esim. jäsenluettelotiedot). Jotta jäsenet voivat arvioida. Käytännössä asiakirjojen säilytys ja arkistointi voi olla järkevää järjestää tiloihin, joista . Yhdistyslaissa on säädetty yhdistyksen pöytäkirjojen julkisuudesta. Kysymyksessä pienehkö harrastuspohjainen yhdistys.


Onko kaikilla jäsenillä oikeus tarkistaa kirjanpidon oikeellisuus kesken tilikauden, kun epäillään yhden. Pöytäkirjat ovat ikuisesti säilytettäviä asiakirjoja ja sen vuoksi ne pitää laatia arkistokelpoiselle paperille arkistokelpoisilla välineillä. Rekisteröinti yhdistysrekisteriin – nimenkirjoitusoikeus tarkistetaan usein sieltä. Vapaaehtoisuus, kansanvaltaisuus=demokraattisuus, yhdenvertaisuus, julkisuus. Yhdistyksen hallituksen toimintaa voidaan helpottaa ainakin hallituksen.


Yhdistystoiminnan avaimet on Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry:n opintoaineisto, joka on. Asiakirjoja luovutetaan myös massaluovutuksina yrityksille ja viranomaisille. Yritykset tallentavat . Toiminnantarkastajalla on oltava sellainen taloudellisten ja oikeudellisten asioiden tuntemus kuin yhdistyksen toimintaan nähden on tarpeen . Tiedottamisesta julkisuuteen yhdistyksen nimissä on sovittava erikseen . Hallituksen asiakirjojen julkisuus. Tilinpäätös laaditaan tilikaudelta (yleensä kalenterivuosi).


Kirjanpitolain mukaan pienen yhdistyksen tilinpäätös käsittää tulolaskelman, taseen ja niiden liitteenä . Pöytäkirjatyyppeinä mainitaan tavallisesti päätöspöytäkirja, selostuspöytäkirja ja keskustelupöytäkirja. Ne eroavat toisistaan lähinnä kirjattavien asioiden . Kokoustekniikka ja asiakirjat. Jakaminen ja julkisuus. Julkisuuslain perusteella viranomaisen asiakirjat ovat julkisia, ellei.


Amushenkilöt jA työntekijät yhdistyksen toimijoinA. Käsiteltävien asiakirjojen julkisuus Hallintolaissa ei säännellä viranomaisessa käsiteltävien. Tuoreimmat uutiset aiheesta: Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta.


Mikkelin työilmapiiriselvitys sittenkin julkinen asiakirja – osa raporttiin . Elinkeinonharjoittajalle toimitetut asiakirjat ovat julkisuuslaissa. Viranomaisen asiakirjojen julkisuudesta säädetään tavallisen lain tasolla julkisuuslaissa. Jokaisella on oikeus saada tieto julkisesta . Oikeus saada tieto asiakirjasta ( julkisuuslain luku).


RAY) toimintoihin ja niihin liittyviin asiakirjoihin , jotka koskivat yhdistyksen. Esitys sisältää tietoa julkisuuslain vaikutuksista asiakirjojen. Kiinnitettävä huomiota yleisiin tulkintaperiaatteisiin: - asiakirjojen julkisuus on perustuslain. Liiteasiakirjojen julkisuus.


Maaherralla oli jätetty pöytäkirjanote komisarion viran täyttämistä koskevasta yhdistyksen hallituksen kokouksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit