tiistai 23. lokakuuta 2018

Yrittäjän vakuutusmaksu

Yrittäjän vakuutusmaksu
Yrittäjän vakuutusmaksu

Aloittavan yrittäjän vakuutus - ja sosiaaliturvan peruskivi on YEL eli yrittäjän eläkevakuutus. Se on pakollinen vakuutus 18–67-vuotiaalle yrittäjälle, jonka. Jos palkkaat yritykseesi työntekijöitä, olet pääsääntöisesti velvollinen . Ota yrittäjän vakuutukset meiltä. Tärkein yrittäjän vakuutus kattaa sinut itsesi, yrittäjä. Pyydä meiltä tarjous yrittäjävakuutuksista.


Toiminimi yrittäjä voi ottaa muitakin . Täältä löydät myös suositun YEL-laskurimme. Sen vahvistaa sosiaali- ja. Monissa tapauksissa ainoa lakisääteinen eli pakollinen vakuutus on yrittäjän. Työeläkkeesi lasketaan kaikista työurasi aikaisista ansioista palkkatyössä ja yrittäjänä. Vapaaehtoiset vakuutukset, kuten vastuu-, oikeusturva-, tapaturma- ja omaisuusvakuutukset . Yrittäjänä toimiessa eläke karttuu YEL-vakuutuksen . Kaikkia yrittäjiä kuitenkin yhdistää . Ensimmäinen ja tärkein vakuutus on yrittäjälle itselleen on eläkelain (YEL) mukainen vakuutus vanhuuden, työkyvyttömyyden ja kuoleman varalta.


Yrittäjän vakuutusmaksu

Ulkomaalainen yrittäjä on yleensä vakuuttamisvelvollinen, jos hän asuu ja toimii yrittäjänä Suomessa. Lue kaikki aiheeseen liittyvät kysymykset. Käytännössä siis kaikki yrittäjät kuuluvat yrittäjän eläkelain (YEL) piiriin. YEL- vakuutus on lakisääteinen ja yrittäjälle pakollinen, eikä sitä voi . Kun 4H-yritys täyttää sille asetetut kriteerit, vakuutusmaksu on.


Yrittäjän vakuutusmaksu

Jos haluat jatkaa vakuutuksen voimassaoloa, maksa vakuutusmaksu uudelleen. Vakuutus on pakollinen, kun yrittäjä täyttää eläkelain piiriin kuulumisen . YEL:n mukaisen eläkkeen perusteena on niin sanottu yrittäjän työtulo vastaavasti. Yrittäjien maksamattomat vanhentuneet vakuutusmaksut vaikuttavat myös . Työtulon perusteella lasketaan eläkkeen määrä ja vakuutusmaksu. Ilmarisen tilitoimistoille suunnatussa katsauksessa katsotaan, mitä . YEL-työtulo tarkoittaa yrittäjän työpanoksen taloudellista arvoa.


Henkilö, jolla on YEL:n mukainen vakuutus , voi ottaa yrittäjien tapaturmavakuutuksen sekä työtapaturmien, ammattitautien että vapaa-ajan tapaturmien varalta. Eläkelaitos päättää YEL-vakuutuksen, jos yrittäjän ilmoituksen tai muun . Mistä vakuutusmaksu koostuu? Koska yrittäjä voi jäädä eläkkeelle?


Mitä muuta yrittäjän eläkkeestä pitää tietää? Työeläke perustuu siihen, että työantajalla on velvollisuus ottaa työntekijälleen eläkevakuutus ja maksaa työntekijän palkkaan suhteutettua vakuutusmaksua. Vakuutusmaksu on toki helpommin budjetoitavissa, mikä lisää hallinnan tuntua, Nurminen kuvaa. Viimeiseksi yritystoiminnan tulee jatkua vähintään neljä kuukautta yhtäjatkoisesti. Aloitteleva yrittäjä saa prosentin alennuksen vakuutusmaksuista ensimmäisten neljän vuoden ajalta.


YEL-maksun voi vähentää kokonaan verotuksessa. Eezy auttaa ja neuvoo sinua myös YEL-vakuuttamiseen liittyvissä asioissa. Syötä esitiedot YEL-laskurin avulla. Vähintään yhtä vaikeaa on määritellä .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit