perjantai 19. lokakuuta 2018

Referaatti esimerkki

Referaatti esimerkki

Siinä selostetaan pohjatekstin pääsisältö sellaiselle lukijalle, joka ei sitä ennestään . Häkkinen mainitsee esimerkkeinä muun muassa ”huora”, ”kettari” ja ”portto”. Referaatti Kaisa Häkkisen artikkelista Millaista suomea puhuttiin. Suomen kielessä on kaksi tekstilyhennelmää tarkoittavaa käsitettä, referaatti ja. Nämä käytännön esimerkit osoittavat vielä yhden tiivistelmän ja referaatin.


Ohessa on esimerkki kommentoivasta referaatista. Lue ensin referaatin pohjateksti täältä, kopioi esimerkkiteksti portfolioosi ja tee sitten esimerkkiin liittyvät . Referoija selostaa jonkun toisen esitystä – joskus myös omaansa. Lyhennä, ota yksityiskohdista ja esimerkeistä mukaan vain edustavimmat. Kaikkia yksityiskohtia ja havainnollistavia esimerkkejä et voi ottaa mukaan. Referointi on suullisen tai kirjallisen alkuperäistekstin lyhentämistä ja selostamista.


Referaatti esimerkki

Yleensä referaatilla tarkoitetaan objektiivista referaattia , joka ei arvota eikä arvioi. Myös esimerkkejä kannattaa käyttää harkiten. Se on hyvällä yleiskielellä kirjoitettu ehyt ja itsenäinen.


Kokemus johtamisen oikeudenmukaisuudesta ja sen muuttaminen kuntaorganisaatiossa. Usein esimerkkejä voi jättää pois ja sanoa asiat lyhyemmin. Siinä kerrotaan neutraalisti alkuperäisen tekstin pääkohdat niin, että sellainenkin, joka ei alkuperäistä . Käy lukemassa kolumnista ja arvostelusta esimerkit Otavan oppimateriaalien. Arvioitavassa referaatissa harjoittelet tekstin olennaisen sisällön selittämistä . Ohjeita referaatin , esseen ja tenttivastauksen kirjoittamiseen. Väitteiden tueksi esitetään perusteluja ja havainnollisia esimerkkejä.


Kirja käyttää aiheesta esimerkkinä tekstinpätkää, jossa osasta sanoista on poistettu kirjaimia. Itse pystyin kyseiset lauseet lukemaan melko . Referaatista jätetään yksityiskohdat ja esimerkit pois. Eri tutkimuslaitosten mukaan talous kasvaa koko maassa ja uusia työpaikkoja sen myötä. Hyvä esimerkki tästä on Kainuu, jossa tällä hetkellä . Jos ei varsinaisesti viitata tekstiin, vaan esimerkiksi mainitaan esimerkkejä tietynlaisista. REFERAATIN LAATIMISEN OHJEET.


Esiteltäviä tekstejä ovat referaatti , essee ja raportti. TEHTÄVÄ: Etsi omaan alaasi liittyvä vähintään kaksisivuinen artikkeli ja kirjoita siitä referaatti. Tutustu ensin alla oleviin ohjeisiin ja kirjoittamismalliin.


TEL2-kurssi: Teema: Digitaalinen kuilu Kriittinen referaatti n:o artikkelista: Leivo, T. Eli referaatissa esitetään artikkelin keskeiset asiat, oivallukset ja mahdolliset. Kaupallisten referaattien , tiettyä alaa koskevien esitelmien, asiantuntijalausuntojen, lausuntojen . Esimerkki lauseet referaatti , käännösmuisti. Hyvässä esseevastauksessa voi olla lisänä esimerkkejä ja vertauksia. Teksti on pikemminkin tiivistelmä kuin referaatti. Referoiminen on tärkeä taito asiakirjoittamisessa.


Referaatti esimerkki

Siä käytetään monentyyppisissä kirjoitelmissa. Esim mielipidekirjoituksessa tai . Alkuperäisen tekstin lähde kirjoitetaan referaatin alkuun tai loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit