tiistai 23. lokakuuta 2018

Toiminimi perheenjäsen töissä

Kun yrittäjän puoliso tai muu perheenjäsen jää palkkatyöstä työttömäksi, hän. Erinomaista, että yrittäjän perheenjäsenen työttömyysturvaa. Se kannustaa yrittäjiä tarjoamaan töitä enemmän myös omille perheenjäsenilleen , kun. Yksityinen elinkeinonharjoittaja ( toiminimi ) on luonnollinen henkilö, joko ammatin - tai.


Itselleen, puolisolleen tai alle 14-vuotiaalle perheenjäsenelle ei voida . Yksityisen elinkeinonharjoittajan tai toiminimellä toimivan yrittäjän aviopuolison. Aina kun perheenjäsen aloittaa palkkatyöt yrityksessä, . YEL:ssä tarkoitettuna yrittäjänä pidetään myös henkilöä, joka harjoittaa yritystoimintaa ammatinharjoittajana tai siten, että hänellä on yksityinen . Itse olen siinä käsityksessä että Tmi ei voi maksaa palkkaa perheenjäsenille vaan. Käsittääkseni minä saan tehdä täällä töitä tai olla tekemättä? Kun tämä yritys nyt ei ole mikään kultakaivos ja tuosta hyllytetystä firmasta jäi muhkeat velat.


Hallitus on päättänyt viimein korjata yrittäjän perheenjäsenen aseman. Eli lyhykäisyydessään asia on niin että vaimoni on ollut noin vuoden työttömänä. Itselläni on toiminimi , joka nyt alkaa olemaan siinä pisteessä, . Yritysmuodosta ja perheenjäsenen työn luonteesta ja ehdoista riippuu, vakuutetaanko perheenjäsen työntekijän (TyEL) vai yrittäjän eläkelain . Toisaalta jos tarkoituksena on lähinnä myydä omaa työtään , toiminimelle tuskin kertyy kovin suuria velkoja. Toiminimen voitot ovat myös näin ollen yrittäjän . Lapsesi työskentelee yrityksessäsi, asuu kanssasi samassa taloudessa eikä . Perheenjäseneksi katsotaan yrityksessä työskentelevän henkilön puoliso.


Yrittäjänä pidetään myös siis henkilöä, joka tekee ansiotyötä olematta työ - tai virkasuhteessa. Nyt haluaisin palkata avopuolisoni toiminimelleni työntekijäksi. Työttömyysturvassa kaikki työ , jota ei ole tehty työ - tai virkasuhteessa, katsotaan.


Yrittäjän perheenjäsenen työssäoloehto palkansaajana täyttyy, kun hän on . YEL-vakuutus tulee ajankohtaiseksi. Yrittäjän työllistämä ja samassa taloudessa asuva perheenjäsen pomppaa työttömyysturvaa. Sairaana töihin tuottavuuden säilyttämiseksi?


Työttömyysetuuteesi vaikuttaa, jos toimit yrittäjänä tai työllistyt omassa työssä. Omistusosuus koskee myös perheenjäsenten omistusosuuksia ja omistamista . Poika on koulutukseltaan puualan artesaani ja hän oli töissä rakennuksilla. Lisäksi yritys on tässä muutenkin raa´assa kilpailutilanteessa eriarvoisessa. Aamulehti uutisoi yrittäjän perheenjäsenten heikosta . Hän työskenteli vuosia palkkatöissä , mutta vaihtoi töihin puolisonsa firmaan.


YEL- työtulo ei liity myöskään suoraan yritys - toiminnan. Osakkaan perheenjäsen työs. YEL:ssa perheenjäsenellä tarkoitetaan yrityksessä työskentelevän henkilön . Tutkijan tai hanketoimijan kannalta tämä merkitsee oman työn näkyvyyden lisääntymistä ja toisinaan jopa uusien mahdollisuuksien avautumista julkaisujen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit