perjantai 21. joulukuuta 2018

Ostajan vastuu asuntokaupassa

Usein puhutaan siitä, mikä on myyjän vastuu kiinteistön kaupassa ja mitä velvollisuuksia myyjätaholla. Isännöitsijätodistus on tärkein asiakirja asuntokaupassa kauppakirjan jälkeen! Huomioitava erityisesti pitkäaikaiset ja lyhytaikaiset velat ja muut vastuut. Kun virhe on salainen, ostajalla ei ole oikeutta saada korvausta virheen.


Kokemuksemme mukaan myyjän ja ostajan velvollisuudet herättävät . Asunto-osakkeen ollessa kyseessä, myyjän vastuu asunnon virheistä raukeaa yleensä vuoden päästä asunnon myynnistä ja vuoden kuluttua, . Virheet ja puutteet ja on kerrottava ostajalle. Myyjällä on tiedonantovelvollisuus, ostajalla tarkastusvelvollisuus. Siksi onkin äärimmäisen tärkeää, että myyjä saattaa ostajan tietoon . Kiinteistökaupan jälkeen kun ostaja alkaa tehdä kohteessa remonttia saattaa tässä.


Maakaaren luvun §:n momentin mukaan myyjän vastuu kiinteistön. Voiko ottaa vakuutuksen, jolla voi suojata . Vanhan talon myyjää askarruttaa usein pelko edessä olevasta viiden vuoden vastuusta , ja samaiseen myyjän vastuuseen luottaa talon ostaja. Omakotitalon myymisessä on tärkeintä tietää, mitä myy. Myyjälle on laissa asetettu laaja tiedonantovelvollisuus itse rakennuksesta, tontista ja . Myyjän ja ostajan vastuu asuntokaupassa. Asunnon myyjä on vastuussa.


Ostajan vastuu asuntokaupassa

Käsiraha katsotaan osaksi kauppahintaa (esim. asuntokaupoissa ). Lain mukaan myyjä on korvausvastuussa ostajalle piilevistä virheistä, joita ostaja. Yksityishenkilöiden välisessä asuntokaupassa hyvitystä on saanut noin kolmasosassa.


Ostajien on varauduttava ikääntyneen talon huoltoon, . Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä valvoo molempien . Riitatilanteissa sekä ostajan että myyjän on syytä ottaa yhteyttä asianajajaan. Yleisimmät asuntokauppoihin liittyvät riita-asiat perustuvat ostajan asunnon virheen . Mikäli ostaja on ollut tietoinen virheestä ja hyväksynyt sen, myyjän vastuu. Käytetty asunto tai kiinteistö ei ole uusi ja sen ikääntyminen pitää ottaa huomioon asuntokauppaa tehtäessä. Tutustu Näin asuntokauppa etenee -sivuumme. Ostaja ei voi valittaa asiasta, joka . VINKKEJÄ ASUNTOKAUPPAAN.


Ostajan vastuu asuntokaupassa

Vastuu salaisista virheistä tarkoittaa ostajan ja myyjän välistä riskinjakoa. Elokuun alussa uutisoitiin asuntokauppariidasta, jossa rivitalohuoneiston myyjä joutui maksamaan ostajalle. Keskeinen asia asuntokaupassa on ostajan selonottovelvollisuuden. Kiinteistönvälittäjän käyttäminen ei kuitenkaan poista myyjän vastuuta asunnon mahdollisista virheistä.


Niistä vastaa yleensä aina myyjä. Elinkeinonharjoittajille on asetettu korkeampi vastuu asuntoa myydessä, kuin . Asuntokaupan virhe voi oikeuttaa ostajan hinnanalennukseen tai. Monelta ovat vastuut ja faktat hukassa. Myös ostajilla on velvollisuus ottaa selvää talon kunnosta ja tontista ennen kauppaa, .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit