tiistai 27. joulukuuta 2016

Avolesken oikeudet

Laki ei anna avoleskelle oikeutta jäädä asumaan . Avoliitossa vastaavia oikeuksia toisen omaisuuteen ei. Testamentilla voidaan turvata avolesken asemaa toisen puolison kuoleman varalle. Avoliitto on Suomen oikeudessa varsin vähän säännelty oikeussuhde, sillä siitä on. Testamentti on siis tehoton siltä osin kuin se loukkaa avolesken oikeutta. Lailla säädellyssä avoliitossa avoleskellä voi olla oikeus hyvitykseen, joka perustuu avolesken panokseen yhteistalouden hoitamisessa.


Millaisella paperilla oikeuksista määrätään? Näihin kysymyksiin vastaa nyt asianajaja Pirkko Kemppainen. Ostin yhdessä avopuolisoni kanssa . Hallintaoikeuden testamenttaamisella turvataan avolesken oikeus saada pitää esimerkiksi yhteinen asunto jakamattomana. Avolesken asumisoikeus pitää turvata testamentilla, eikä sekään. Jos perittävä ei ole testamentilla määrännyt avopuolisolleen oikeutta saada asunto omistukseensa tai hallintaansa, ei avoleskellä . Avioleskellä on oikeus jäädä asumaan yhteiseen asuntoon, mutta miten on avolesken tilanne ilman testamenttia, jos molemmat ovat kuitenkin . Avoleskelle voi käydä niinkin huonosti, että kuolleen puolison rintaperilliset ovat jo.


Leski saa oikeuden hallita yhteistä kotia ja irtaimistoa. Tämän lain säännöksistä voidaan sopimuksella poiketa. Avoliittolain nojalla avopuolisolla on oikeus vaatia avustusta ja mahdollisuus. Tutkimuksen lopputuloksena voitiin todeta avolesken aseman olevan.


Oikeus vastikkeeseen syntyy esimerkiksi silloin, jos avoleski lahjoittaa. On hyvä tiedostaa, mikä on. Omaisuus on sen puolison . Jos avoleski ei pääse kuolleen avopuolisonsa perillisten kanssa. Avopuolisoilla ei ole avio- oikeutta toisen puolison omaisuuteen.


Laissa potilaan asemasta ja oikeuksista puhutaan muusta potilaalle läheisestä. Oikeus hallita asuntoa ja puolisoiden perintöoikeus. Lesken oikeus hallita asuntoa tai avolesken käyttöoikeus ei tuo oikeutta edustaa . Toinen muutos on oikeus hyvitykseen, jos on selvästi kartuttanut toisen. Uuden lain jälkeenkään avoleski ei voi olla varma että saisi jotakin, . Avoliiton ollessa kyseessä omaisuus menisi kuolleen avopuolison perillisille. Yhdellä puolisolla voi kuitenkin olla oikeus saada toiselta hyvitystä.


Turvatumpaa on varmistaa avolesken asumissuoja avopuolisoiden. Mikäli aviopuolisot haluavat laajentaa lesken oikeuksia yhteisen kodin . Yhdessä asuminen vähentää elinkustannuksia, mutta puolison tulot myös pienentävät monia tukia. Avioerossa aviopuolisoilla on oikeus saada osituksessa puolet kummankin puolison. Tietyin edellytyksin harkinnanvaraisena avustuksena avoleski voi saada .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit