keskiviikko 8. elokuuta 2018

Erillistalo myyjän vastuu

Tällaista tason parantumista myyjä ei kuitenkaan ole velvollinen korvaamaan. Myyjän vastuu piilevästä eli salaisesta virheestä kestää viisi vuotta. Myyjän ja ostajan on otettava myös itse vastuu kauppansa. Jo on mallilleen asuntokauppa mennyt.


Reklamaatiovelvollisuus ja myyjän vastuu ostajalle määräytyvät eri tavoin riippuen siitä, onko kyseessä kiinteistön (yleensä omakotitalo), uuden asunnon vai . Myyjä on vastuussa antamistaan tiedoista, vaikka ne olisi antanut kiinteistönvälittäjä. Eli ostat vuotta vanhan talon, jossa rossipohja on homeessa, . Viikon kysymys: Onko myyjällä vastuuta rivitalo-osakekaupassa. Asuntokaupassa noudatetaan sopimusvapauden, sopimuksen sito-. Asunto-osakkeen kaupassa ostajan on reklamoitava havaitsemistaan asunnon virheistä kahden vuoden sisällä . Niin sanotuista salaisista virheistä ei ennen kauppaa tiedä myyjä , ostaja eikä . On kuitenkin muistettava, että kiinteistökaupassa myyjän vastuu asunnon virheistä raukeaa yleensä viimeistään vuoden kuluttua. Suurimmat harhaluulot liittyvät myyjän vastuuseen talosta.


Monet talonostajat luulevat, että myyjällä olisi kiinteistöstä viiden vuoden takuu, ja kaikki pienetkin talon ikääntymiseen liittyvät viat voi korjauttaa . Entä sitten, jos ostaja myy kiinteistön uudelleen, ennen . Yksityishenkilöiden välisessä asuntokaupassa hyvitystä on saanut noin kolmasosassa. Riitatilanteissa sekä ostajan että myyjän on syytä ottaa yhteyttä asianajajaan. Myyjällä on tietysti myös oma vastuunsa. Asunnon ostaneen tulee mahdollisissa . Myyjän viiden vuoden vastuuaikaa ja kohtuullisen ajan vaatimusta ei sovelleta.


Toisinaan valitellaan sitä, että ostaja ryhtyi vaatimaan vanhan talon myyjältä. Selvien arviointikriteerien puuttumisen vuoksi salaisen virheen. Myyjä ja ostaja voivat sopia, että myyjä ei ole vastuussa salaisesta. Suomalaiset eivät ymmärrä riittävän hyvin, kenelle vastuu vanhan talon virheistä. Kuluttajariitalautakuntaan tulee paljon valituksia asuntokaupasta.


Vantaalla – myyjä luuli . Mitä kiinteistön ostajan ja myyjän on hyvä tietää kauppaa tehdessä? Onko kiinteistönvälittäjä vastuussa välittämänsä kiinteistön myöhemmin esille tulevista. Sama pätee kohdetta myyvään kiinteistönvälittäjään. Vältä siis riidat asuntokaupoilla. Jos korjaustyöt aloitetaan viiden vuoden sisällä kaupan- teosta.


Ennen kiinteistön luovuttamista myyjällä on vastuu pitää siitä huolta MK 23§:n. Vielä on epäselvää mikä on taloyhtiön vastuu asiassa. Jos asunnon myyjä hyväksyy ostotarjouksen, asuntokauppa tehdään ostajan pankissa. Mikäli kiinteistöstä löytyy salainen virhe, jonka vuoksi kiinteistön laatu on merkittävästi . Kiinteistön myyjän vastuu kestää viisi vuotta.


Jos kiinteistön kauppa on tehty perustettavan osakeyhtiön lukuun ja vastuu. Myyjä on osakekaupoissa vastuussa kaksi ja kiinteistökaupassa viisi vuotta siitä, jos jotain .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit