keskiviikko 8. elokuuta 2018

Näpistys rikosrekisteri

Kaverin taskusta, vanhemmilta tai kaupasta näpistäminen on rikos. Kaupassa syyllistyt näpistykseen, jos viet tavarat kassan ohi maksamatta. Näpistyksestä ei tule edes rikosrekisteriä eikä sakkojen maksamatta . Mitä tietoja rikosrekisteriin merkitään? Rikosrekisteriin tulee merkintä, kun henkilö tuomitaan: ehdottomaan tai ehdolliseen . Alle 18-vuotiaiden tekemiä näpistyksiä selvitellään nykyään usein myös tuomioistuimissa.


Poliisin puuttuessa asiaan, vähimmäisseuraus on . Onx jollain tietoa, et kuinka kauan näkyy näpistys rikosrekisterissä ? Entä jos toinen on tapahtunut, kun oot ollu alle vuotias ? Jäin kiinni näpistyksestä , siitä ei kuulema tule merkintää rikosrekisteriin , vain johonkin poliisin omaan rekisteriin tai sakkokirjanpitoon. Vankeustuomio taas takaa rikosrekisterimerkinnän. Myös joku alaikäisenä tapahtunut näpistys annetaan anteeksi, kertoo. Onko näpistyksen ja varkauden rajana joku suora rahallinen arvo vai vaikuttaako. Seuraamuksia näpistyksestä ? Onko mulla rikosrekisteri tosta näpistyksestä , että voinko hakee ollenkaan tommosiin paikkoihin?


Koitin ettii netistä tietoa mut en löytäny. Näin suoralta kädeltä voin sanoa, ettet saa esimerkiksi minkäänlaista työtä Nokialta, jos rikosrekisteristä löytyy näpistys. Oikeusrekisterikeskus vastaa rikosrekisteristä ja tuomiotiedoista. Vaikuttaako poliisirekisteri siis jatko-opintoihin vai sekoitanko sen nyt rikosrekisteriin ? Viisi-kuusi vuotta sitten, kun joku jäi kiinni näpistyksestä , hän ei kehdannut näyttää.


He tarkistavat rikosrekisterin ja arvioivat muutenkin soveltuvuutta vartijaksi. Lisäksi näpistyksestä jää merkintä vain poliisin tietoihin, mutta ei rikosrekisteriin. Vihreiden vaalikahvion ikkuna rikottiin. Asiaa pidettiin viharikoksena. Tästä napsahti mun rikosrekisteriin tällä kertaa maksuvälinepetos ja näpistys – näpistys siksi että se olin nimenomaan minä, joka nappasin kortin laatikosta . Nyt puheena olevassa tapauksessa vastaaja ei ole rikosrekisterin mukaan aikaisemmin syyllistynyt rattijuopumusrikoksiin.


Miehen rikosrekisterissä oli jo ennestään viisi omaisuusrikosta, jotka on tehty vuoden sisällä. Omaisuusrikos on rikos, joka kohdistuu toisen . Esimerkiksi työnantaja voi kysyä, onko työnhakijalla rikosrekisteri. Rikos voi olla esimerkiksi pahoinpitely tai näpistys. Monet rikokset poliisi . Tuomittujen vahingonkorvausten. Jos on merkintä=ei saa paikkaa?


Näpistys rikosrekisteri

Tuleeko näpistyksestä merkintä rikosrekisteriin ja kuinka kauan se siellä näkyy? Kun anastetun omaisuuden arvo on vähäinen, kyseessä on näpistys. Tuleeko tieto rikosrekisteriin ja paljonko on sakko, jos ap sellaisen sait? Oikeus saada tietoja sakko- ja rikosrekisteristä.


Se, että ihmisellä on puhdas rikosrekisteri , on jotenkin vanhanaikaista ja ilmeisesti viittaa . Käsittääkseni rikosrekisteri myös nollautuu x-määrän vuosia jälkeen. Näpistys ja myymälävarkaus ovat kai eri asioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit