maanantai 1. lokakuuta 2018

Etunimen vaihto

Etunimiä saa olla enintään neljä. Yhdeksi nimeksi lasketaan myös yhdysmerkillä yhdistettävät nimet. Hakemus on maksullinen. Syynä etunimen muutokseen voi esimerkiksi olla se, ettei vanhempien aikanaan . Jokaisella on oikeus muuttaa nimensä niin halutessaan. Muutos voi koskea sekä etu- että sukunimeä – myös kumpaakin yhtä aikaa.


Etunimen vaihto

Tuttuni muutti etunimeään keski- ikäisenä. Koska kokonaan vaihto olisi ollut maksullista, hän lisäsi siis itselleen etunimen jättäen vanhan . Kaakkois-Suomen maistraatin Lappeenrannan yksikköön tulee . Nimilain muutos tuo väljyyttää etunimien ja sukunimien valintaan ja näin parantaa sukupuolivähemmistöjen ja samaa sukupuolta olevien . Sukunimen voi ilmoittamalla muuttaa esimerkiksi, kun haluaa ottaa puolisoiden yhteisen sukunimen . Eli olisi tarkoitus vaihtaa nimeä. Olen vasta 15-vuotias mutta olen saanut sen käsityksen että vanhempien luvalla saa vaihtaa nimeä. Lapselle annetut on ilmoitettava väestötietojärjestelmään kahden kuukauden kuluessa lapsen syntymästä. Suomessa nimenmuutoksia säätelee nimilaki, joka vaatii nimien sukupuolenmukaisuutta.


Laki kuitenkin sisältää mahdollisuuden poiketa tästä perustellusta . Nimen vaihtaminen onkin periaatteessa varsin yksinkertaista puuhaa. Turussa nimensä vaihtoi viime vuonna 8ihmistä. Andrew Oksa vaihtoi etunimeään kahdesti, jotta tulisi kohdatuksi omana itsenään – Toisen sukupuolen nimen saaminen vaatii yleensä rahaa, . Kun mä keksin itselleni myös toisen nimen , niin se vaan loksahti paikalleen, ja mä tiesin että tää se mun nimi on.


Etunimen vaihto

Siitä lähtien oon koko ajan . Voit muuttaa nimeäsi tai lisätä uuden nimen (kuten lempinimen tai tyttönimen) tiliisi. OS-käyttäjätilisi nimen ja kotikansiosi nimen on vastattava toisiaan. Näiden nimien vaihtaminen ei vaihda tai nollaa käyttäjätilisi salasanaa.


Bloggaaja Jasmin Kauko kertoo, että häntä jopa kiusattiin koulussa hänen nimensä vuoksi. Kaukon perhe sai lukea nimen vaihtamisesta . Raakhel Lehtinen, 2 tietää miltä tuntuu, kun oma nimi ei jotakuta miellytä. Hän muistaa vinoilevat katseet ja silmien pyörittelyt, kun kahvilassa . Jos nimi on suvussa korkeintaan viiden sukupolven päässä nimenvaihtajasta. Isoisoisoisoäidin tai -isän nimen voi siis ottaa, sitä kauempana . Nopein keino saada vastaukset kysymyksiisi on K-Plussa Chat, jonka löydät sivuston oikeasta alakulmasta. Muistathan, että kirjautumalla Oma Plussaan voit.


Onko murolaisilla kokemuksia nimen vaihtamisesta? Lähinnä nyt etunimen vaihtamisesta puhutaan. Itse en tykkää omasta etunimestäni ja olen . Enemmistö lausunnonantajista kannattaa etunimien. Jos organisaatiosi hakee VTJ:stä henkilöiden nimitietoja, vuodenvaihteen jälkeen tuloksena voi palautua esimerkiksi neljä etunimeä ja erilaisia .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit