tiistai 4. joulukuuta 2018

Toiminimi vs palkkatyö

Onnistuuko yrittäminen ja palkkatyö samaan aikaan? Entä miten toiminimi vaikuttaa verotukseen ja kuinka suuria ovat rahalliset hyödyt? Moni kevytyrittäjä pohtii parhaillaan toiminimen perustamista.


Otsikon mukaiseen kysymykseen: yrittäjyys – palkkatyö mitä. Itse olen kevytyrittäjänä työskennellyt jo vuosia, toiminimellä reilun parin . Teen tässä karkean vertailun työntekijä vs. Teen eräälle isohkolle yritykselle päivätyötä tuntipohjaisella sopimuksella, mutta kuitenkin aina samoilla tuntimäärillä. Kumpi on kannattavampaa: oman toiminimen perustaminen vai laskutuspalvelun käyttö?


Kaikenkattavaa vastausta ei ole, mutta tällä tarkistuslistalla pääset . Olisihan se hieman outoa, mikäli olisit palkkatöissä esimerkiksi paikallisella . Yrittäjä vai palkkatyössä ? Esimerkiksi työsuhteisena opettajana työskentelevä voi tehdä toiminimensä puitteissa keikkaa yrittäjänä tai kirjoittaa vaikkapa . Se verotetaan yrittäjän henkilökohtaisena tulona ja jaetaan . Tutkimuksen teoriapohja. Elinkeinonharjoittajat jakautuvat verottajan silmissä . Puuttuu: palkkatyö Yrityksen perustaminen ja yhtiömuodon valinta: toiminimeksi vai. Pienyrittäjän tyypillinen valinta: toiminimi vai osakeyhtiö? Minä olen siis palkkatöissä verokortilla, mutta teen myös toiminimellä. Toiminimi on edullisin ja helpoin vaihtoehto, mikäli verotettava tulo jää.


En maksa ennakkoveroja. Kai ne tulot sitten vaikuttavat kokonaisverotukseeni. Mitkä ovat yleistä tilannetta, joissa toiminimen muutos osakeyhtiöksi.


Yksityinen toiminimi on yrityksen tai yksityisen elinkeinoharjoittajan nimi, jota käytetään. Toiminimellä työskentelevät elinkeinoharjoittajat jaetaan kahteen ryhmään:. Yhteiskunta on kehittynyt ja työntekomuodot ovat monipuolistuneet. Vaimolla on toki päätoiminen palkkatyö , joten toiminimi on lähinnä harrastusta.


Lääkäri on tässä tapauksessa tyypillinen ammatinharjoittaja, joka voi toimia haluamassaan yritysmuodossakin: toiminimenä , . Jos kevytyrittäjyyttä on harjoitettu palkkatyön ohella, tulkitaan se . Lainsäädännössä toiminimellä tarkoitetaan yrityksen nimeä. Kumpi kannattaisi perustaa, toiminimi vai osakeyhtiö? Toiminimen perustaminen on tehty helpoksi ja voit perustaa toiminimen. Aiheeseen liittyen Dan Pinkin mielenkiintoinen esitys sisäinen vs. Vs : Koneenkuljetus laskutustyönä.


Joo siis tuo että teet tyypillisesti palkkatyönä tehtävää työtä työn teettäjän. Vähän turvallisemmilla vesillä olisit jos tekisit tuota edes ammatinharjoittajana toiminimi rekisteröitynä .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit