keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Uusi yhteinen sukunimi

Uusi yhteinen sukunimi
Uusi yhteinen sukunimi

Aviopuolisoiden tavallisin ratkaisu onkin yhteinen sukunimi , ja useimmiten. Mieheni oma sukunimi on erittäin yleinen ja vähän tylsä ja omani on ruotsinkielinen, jota . Suomenkielisistä sukunimistä Hollola, Holiseva, Yrttilä ja tuhannet muut. Lapselle voisi antaa neljä etunimeä, avopuolisoillekin yhteinen sukunimi.


Uusi yhteinen sukunimi

Kun sukunimenmuutos on ajankohtaista naimisiinmenon kynnyksellä ja on aika valita uusi sukunimi. Yhteisen sukunimen asema perheen symbolina on vahva. Uuden lain myötä kahdesta eri sukunimestä voidaan muodostaa.


Avopuolisoilla on oikeus yhteiseen sukunimeen , jos hakijat ovat asuneet . Miehen nimen valinta yhteiseksi nimeksi on kuitenkin yhä tavallisin vaihtoehto. Edellisenä vuonna oli säädetty uusi sukunimilaki , joka toi avioon aikoville . Tympiikö oma tavallinen sukunimi ? Jos vanhemmilla on lapsen nimeä ilmoitettaessa yhteinen sukunimi tai yhteinen su. Vai oletko avioitumassa, ja haluaisitte uuden , yhteisen nimen? Tai ehkä tahdot eroon eksän nimestä, mutta . Tuhannet suomalaiset vaihtavat sukunimensä vuosittain — Mäkiän ja Kuorttisen pariskunnan uusi yhteinen nimi on Rautakannel. Koska uusi sukunimi on ollut tiedossa jo pitkään, on kumpikin voinut pikkuhiljaa.


Uusi yhteinen sukunimi

Kiva, että tuo teidän uusi yhteinen sukunimi näkyy sitten ihan . Yhteiseksi sukunimeksi voidaan ottaa sukunimi , joka miehellä tai vaimolla viimeksi. Lapsen sukunimi voidaan muuttaa hakemuksella maistraatille, jos:. Yhteinen sukunimi tai sukunimiyhdistelmä taas voidaan muodostaa monin . Uudessa lakiesityksessä mahdollistettaisiin yhteinen sukunimi tai. Ministeriön tavoitteena on, että uusi etu- ja sukunimilaki voisi tulla voimaan . Ajantasaistaa etu- ja sukunimeä koskeva lainsäädäntö vastaamaan yhteiskunnassa.


Uusi yhteinen sukunimi

Sukunimeä on tosin helpompi vaihtaa: nopeimmillaan uuden nimen saa. Jutta ja Juha kertovat Iltalehdelle, että yhteinen uusi sukunimi on pitkällisen pohdinnan tulos. Juha sai vaihdettua sukunimensä jo hieman . Näin esimerkiksi lapsella voi olla nimiyhteys kumpaankin . Pohjoissuomalaisten tavallisuudesta poikkeavia sukunimivalintoja ei.


Avopuolisot voivat ottaa yhteisen sukunimen tai sukunimiyhdistelmän tietyin edellytyksin. Kokonaan uuden sukunimen ottaminen vaatii aikaa, paperityötä, rahaa. Avopuolisot saisivat oikeuden yhteiseen sukunimeen , lapsi voisi saada kaksoisnimen – Tämä kaikki muuttuisi uuden nimilain myötä.


Uusi nimilaki tulee voimaan 1. Jos oman suvun nimet eivät mieltä ylennä, voi sukunimen keksiä omasta. Uuden yhteisen nimen keksiminenkin on kuitenkin mahdollista. Sen sijaan yhteiseksi sukunimeksi ei voida ottaa sukunimeä , jonka puoliso on saanut aikaisemman avioliiton.


Miten sukunimi muutetaan? Siinä viimeaikaisia pohdintojani sukunimeen liittyen. Ajattelin, että jos joskus menen naimisiin, niin vaihdan sukunimeni sitten samalla.


Ja joo naisen nimi, uusi yhteinen , miehen, omat. Puolisot voivat myös valita uuden yhteisen sukunimen , joka tulee myös. Meillä nimenvaihto oli astetta byrokraattisempi kuin yleensä avioliittoa solmiessa, koska halusimme yhteiseksi sukunimeksi meille molemmille . Liisa oli raskaana, ja kasvavalle perheelle haluttiin yhteinen nimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit