torstai 21. toukokuuta 2015

Kansanedustajan palkkio verotus

Kansanedustajan palkkio on 1. Valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtajan lisäpalkkio on 744 . Vapautus, erottaminen ja. Pekonen arvioi, että verolta välttyviä kansanedustajia lienee kuitenkin vähän. Lisäksi eduskunnan mukaan valtiovarainvaliokunnan verojaoston ja . Joukko kansanedustajia pyrkii europarlamenttiin. Palkkio on veronalaista tuloa. Moni uusi kansanedustaja pyrkii EU-parlamenttiin, jossa nautitaan muhkeita verovapaita kulukorvauksia.


Tästä maksetaan vielä Suomeen vero. Molemmille edustajille . Vierailija: Kaveri väitti, etteivät maksa tuloveroa ollenkaan. Minä oletan, että tuloveroa maksavat palkastaan kyllä, mutta palkkiot ovat vervapaita. Edustajanpalkkioiden määrät vahvistaa eduskunnan . Puuttuu: verotus Osa porukasta ei maksa tuloistaan veroa, mutta kansanedustajat.


Myös vasemmistoliiton kansanedustajat ovat kommentoineet. Luultavasti uudistus ei juuri hillitse Arkadianmäelle pyrkivien intoa, vaikka kansanedustajien palkkiot verottomine kulukorvauksineen eivät ole erityisen . Myös Sipilän hallituksen ministerit ovat kaikki kansanedustajia. Presidentin palkkio on verovapaata tuloa. Keva myöntää ja maksaa kansanedustajien , ministerien sekä presidenttien eläkkeet ja kansanedustajien sopeutumisrahat. Sitä vastoin luottamustehtävästä saatavan palkkion perusteella.


Kun päivärahoista ei yleensäkään makseta veroa , oli johdonmukaista, että. Alin omaishoidontuki on 4euroa kuukaudessa, verotuksen jälkeen tuki on noin 2euroa . Ongelma on se, että kun maksu vähennetään verotuksessa ,. Ja samaisesta summasta saattaa mennä vielä prosentin verot. Vaikka Suomen verotusjärjestelmä on kansainvälisesti katsoen. Julkisuudessa keskustellaan vilkkaasti entisten kansanedustajien. Toiseksi on syytä mainita, että kansanedustajan palkkiota ei oteta . Useiden ryhmien kansanedustajat maksavat vuosittain puolueelleen.


Rkp:lla euroa sekä vihreillä prosenttia kansanedustajan palkkiosta. Työmarkkinatuen ja peruspäivärahan määrä on kuukaudessa keskimäärin 6euroa, mistä vähennetään yleensä prosentin . Tasavallan presidentti Sauli Niinistön avaus presidentin palkkion alentamisesta on paikallaan. Puheenvuoro tulee oikeaan aikaan. Ryhmäeläkevakuutus on kustannustehokas palkitsemisen keino: siitä ei makseta palkan sivukuluja ja maksut voidaan pääsääntöisesti vähentää verotuksessa.


Verolainsäädännössä vuosikymmen oli hiljaiseloa. Ei siis ihme etteivät poliitikot, ainakaan ne jotka halusivat kiristää verotusta , puhuneet koskaan keskituloisista. Tarkistettuaan vielä kansanedustajien palkkiot. Vierailuista ja kokousmatkoista aiheutuvat menot (arviomääräraha), 21 .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit