maanantai 21. joulukuuta 2015

Iran naisten pukeutuminen

Iran naisten pukeutuminen
Iran naisten pukeutuminen

Etenkin naisten kannattaa jo kotona valmistautua Iranin. Iranin kadunkulmien korokkeilla on viime päivinä näkynyt naisia , jotka heiluttavat. Suomen ihmisoikeuspolitiikassa keskeisiä kysymyksiä ovat muun muassa naisten oikeudet. Suomelle Iran merkitsee mahdollisuutta seurata tilannetta . Pohjoisessa Iran rajoittuu Kaspianmereen ja etelässä Persianlahteen. Iranissa kaikkien naisten noudatettava.


Naisten pukeutumiseen suhtautuvat tiukimmin Saudi-Arabia ja Iran. Olympian ohjeet naisten pukeutumisen suhteen olivat, näin jälkikäteen . Pakistaniin asti en ikinä päässyt, mutta Iran on maa, jota en koskaan unohda. Islamilaisen hallinnon alla Iranin naisista on tehty toisen luokan kansalaisia, mutta he eivät sitä hyväksy. Teheranilaiset naiset pukeutuvat trendikkäästi, mutta ainakin niska on. Vaikka matka on vielä pitkä, muutos ei . Iran tuo monelle mieleen sulkeutuneen maan, jonne turisti ei heti eksy.


Iran naisten pukeutuminen

Kasvot hunnuttava niqab ja musta ja raskas burka, tältä näyttävät naiset islamin ikeessä. Puiston nelimetristen muurien sisäpuolella naiset saavat kuitenkin pukeutua miten haluavat, sillä puiston kaikki siivoojat, puutarhurit ja vartijat . Iranin hallinto on asettanut tiukkoja sääntöjä naisten pukeutumisen suhteen. Paha silmä olkoon kaukana ruususta – Iran , ruusun ja satakielen maa. Iranin naisten asema on kohentunut viime vuosina selvästi, ja pakotteiden. Siellä useimmat naiset pukeutuvat joko pitkään mustaan . Iranin rikas kulttuuri on muodostunut perintönä maan sijainnista.


Siveyspoliisin aktivoituminen liittyy ilmeisesti Iranin johdon sisäiseen. Iranilaiset naiset ryhtyivät uhmaamaan huivipakkoa – nyt miehet tukevat heitä pukeutumalla itse huiviin. Iran on yksi harvoista maista maailmassa, joka ei ole. Iranin kiertomatkalla näet Teheranin nähtävyydet, Isfahanin teehuoneet ja. Länsimaisille ihmisille on outoa, että naiset eivät voi pukeutua miten.


Tulen usein surulliseksi ajatellessani entisen kotimaani Iranin naisia ,. Iran on ristiriitainen maa, jonka luonto ja ihmiset lumoavat. Kymmenet sääntöjen vastaisesti pukeutuneet naiset tuomittiin raipparangaistuksiin. Viime kuukausina pidätykset pukeutumisen perusteella . Iranin poliittisiin tapahtumiin eri aikoina ja siihen, miten naisten asema on.


Iran naisten pukeutuminen

Iranin lain mukaan naisten ja yhdeksän vuotta täyttäneiden tyttöjen tulee peittää päänsä. Pukeutumisen suhteen olemme vapaamielisiä. Kuvia ja tarinoita Iran , isoäidin maa -kirjan kansien ulkopuolelta. Meidät on pidätetty vääränlaisen pukeutumisen takia monta kertaa. Suomalainen 21-vuotias valokuvauksen opiskelija tuomaroi Iranin.


Takanani istuva nainen huomaa avuttomuuteni ja sanoo huivini olevan ok. Peittävämpi ja siistimpi pukeutuminen on ok, täällä miehetkään eivät pukeudu . Naisen tulisi pukeutua säädyllisesti, mikä tarkoittaa peittävää. Saudi- Arabian tai Iranin mukaan, jää musliminaisten pukeutumisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit