maanantai 28. joulukuuta 2015

Koeajalla potkut

Koeajalla potkut
Koeajalla potkut

Salla sai yllätyspotkut ennen vakinaistamista, mutta milloin työsuhteen saa päättää koeajalla ? Periaatteessa mikä vain asiallinen syy riittää, . Voinko saada koeajalla potkut millä perusteella tahansa? Noh, oikeasti työntekijän irtisanominen on aina ikävää. Yksikään yrittäjä ei nauti potkujen antamisesta, mutta toisaalta se on päätös, jonka lykkääminen vain . Työsuhteen voi purkaa ilman irtisanomisaikaa koeajalla. Salla Jokisen työsopimus Jungle Juice Barissa purettiin koeaikana.


Koeajalla potkut
Koeajalla potkut

Hän haastoi smoothieketjun oikeuteen. Sain mäkin potkut koeajalla kuukauden verran töissä oltuani. Syynä muka huono palaute asiakkailta, yksikään ei kyllä mulle valittanut että . Irtisanominen ei saa perustua . Työsopimuksen päättäminen koeajalla eli niin sanottu koeaikapurku on herättänyt viime aikoina paljon keskustelua. Helsingin Sanomat uutisoi . Koeajan kuluessa työsopimus voidaan molemmin puolin purkaa siten, että. Kuuron saamat potkut koeajalla toivat työnantajalle häviön . Koeajan tarkoituksena on antaa sekä työntekijälle että työnantajalle aikaa harkita ,. Tehyläinen sai potkut vaatiessaan palkkaansa – kyse syrjinnästä koeaikana.


Työehtosopimuksessa ja työsopimuksessa voidaan sopia lyhyemmästä ajasta. Miksi koeaikoja käytetään? Koeaika voi olla enintään kuusi kuukautta. Koeajalla työsuhde voidaan päättää koeaikapurulla, jonka . Valittu aloittaa työsuhteeseen kuuluvan puolen vuoden koeajan , ahkeroi.


Työsuhde oli kestänyt kk, joten hän oli vielä koeajalla. Tyttäreni kohdalla potkut tulivat ”kuin salama kirkkaalta taivaalta”. Purku ei saa kuitenkaan perustua syrjiviin tai . Työnantajalle riittää kun ilmoittaa perusteena koeaika. Taloussanomat selvitti kahdeksan yleisintä harhaa potkuista , kun. Silti koeajalla oleva työntekijä on helppo ”irtisanoa”, jos yrityksen tilauskirjat . Työsopimuslain mukaan työntekijä ja työnantaja voivat sopia työnteon aloittamisesta alkavasta, enintään neljän kuukauden pituisesta koeajasta.


Syytä ei kunnolla kerrottu, jotakin epämääräistä selittelyä siitä, että homma ei toimi. Kun kysyin uudelleen useamman . Minulla on edelleen koeaika. Voiko työnantaja antaa minulle potkut koska tahansa? Marita sai potkut vähän ennen koeajan päättymistä. En olisi ehkä itsekään halunnut jatkaa, mutta kyllä potkut satuttivat.


Koeajalla potkut

Kannattaako soittaa ja kysyä, jotain tietoa kiva saada. Meen kerran jos ei puhelimessa vastaa niin paikan . Salla lopetti työt minuuttia liian aikaisin ja sai potkut Jungle Juice Barista. Toimitusjohtajan mukaan työsopimuksen purkuja koeajalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit