tiistai 12. huhtikuuta 2016

Kela työttömyysetuus käsittelyaika

Tarkista täältä hakemusten keskimääräiset käsittelyajat. Kelan sivuilla lukee, että käsittelyaika työttömyysturvassa on keskimääräisesti päivää, tuntuu siltä, että siellä käsitellään vaan toimeentukihakemuksia ? Kun saat osa-aikatyön tai keikkatyön, työttömyysetuutesi sovitellaan yhteen tulojesi kanssa. Siirryn työttömyyskassan päivärahoilta Kelan työmarkkinatuelle.


Viimeinen kassan maksama päivä on 12. Palkka osa-aikatyöstä ei viivästytä työttömyysetuutta. Perustoimeentulotukihakemuksen käsittely.


Kela käsittelee hakemuksen normaalisti arkipäivän (ma–pe) kuluessa siitä, kun hakemuksesi ja . Jos työttömyysturvahakemuksen käsittely odottaa TE-palvelun lausuntoa, Kela ei voi tehdä muuta kuin odottaa, että lausunto saapuu. Mikä lie nykyään Kelan käsittelyaika työmarkkinatuen ensimmäiselle hakemukselle? Hain seitsemän viikkoa sitten tuet ensimmäisille kahdelle . Voit seurata lausuntoprosessin etenemistä . Kelan päätöksistä voi valittaa toimeentulotukea lukuun ottamatta. Viitamies kysyy, aikooko hallitus puuttua Kelan käsittelyaikoihin ja . Kela ei vastannut tiedusteluihin ja etuusasian käsittely viivästyi. Kantelija oli valittanut työttömyysturvan muutoksenhakulautakuntaan Kelan.


Valtiontakaushakemuksen käsittelee ja takauksen myöntää Kela. Jos eläkeasiasi käsitellään sekä meillä että Kelassa , käsittely kestää yleensä. Kelan etuustiedot: sairauspäiväraha, työttömyysetuus - ja kuntoutusjaksotiedot.


Vaikka työttömyys on tänä vuonna vähentynyt, työttömyysetuuden hakijat ovat. Sovitellun työttömyysturvan käsittely kestää pidempään, jos palkanmaksu tai palkkalaskelman . Työttömyysturvan käsittelyajat olleet Kelassa tänä vuonna . Onko minulla oikeus ansiopäivärahaan, kun olen saanut Kelan. Kaikki hakemuslomakkeet löytyvät esimerkiksi työttömyyskassan verkkopalvelusta.


Ensimmäisen hakemuksen käsittelyaika on noin kolme viikkoa. Et siis jää pelkän Kelan peruspäivärahan tai työmarkkinatuen varaan. Enimmäisajan täytyttyä yrittäjänä toimineet voivat hakea Kelasta. Esimerkiksi jos henkilön työkyvyttömyyseläkehakemuksen käsittely on kesken tai se on.


Jos henkilöllä ei ole oikeutta ansiopäivärahaan, hän voi hakea Kelasta. Muista kuitenkin varautua käsittelyaikaan. Hakemusten käsittely ja muutoksenhaku . Väliaikana voit myös tarkistaa Kelasta oikeutesi peruspäivärahaan tai . Valitusten käsittelyaika sekä työttömyysturvan muutoksenhakulautakunnassa että . Lisätietoja kansaneläkkeestä saat Kelan verkkosivuilta: kansaneläke. Työkyvyttömyyseläkehakemuksen käsittely Kevassa . Arkipäivisin päivitettävästä Käsittelyaika -tiedotteesta näet minä päivänä saapuneet.


Jos Kela on maksanut elatustukea elatusvelvollisen laiminlyötyä elatusavun maksamisen, on työttömyyskassan maksettava elatusvelvollisen jäsenen . Työn vastaanottamisesta johtuvia viiveitä työttömyysetuuksien. Jotta Kelan ja työttömyyskassojen toiminta olisi paremmin työllistymistä tukevaa, lisätään hakemuksen päättymisen ja etuuden maksupäivän väliin käsittelyaika. Matkustajan oikeudet sisärajattoman Schengen-alueen maiden ja muiden EU- maiden välistä rajaa ylitettäessä – henkilötodistukset ja passit.


Voit hakea toimeentulotukea, jos ansiotulosi tai etuutesi, kuten työttömyysturva tai asumistuki,. Kelan laskurilla voit arvioida toimeentulotukesi määrän. Lisäksi muiden etuuksien käsittelyajat ovat pidentyneet ja esitetyllä.


Siksi Kela kysyy työttömyysajan ilmoituksessa, onko työtön hakenut työkyvyttömyyseläkettä. Uusien hakemusten keskimääräinen käsittelyaika on päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit