tiistai 10. toukokuuta 2016

Reflektoiva referaatti

Ohjeita referaatin , esseen ja tenttivastauksen kirjoittamiseen. Kokemuksen reflektointi. Projektin aikana kerättyjä kokemuksia ja oppimista on hyvä pohtia yksin ja ryhmässä.


Tätä pohdintaa kutsutaan usein termillä . Referaatti = seloste, tiivistelmä. Referointi on suullisen tai kirjallisen alkuperäistekstin lyhentämistä ja selostamista. Tekstin tulee olla reflektoivaa ja pohdiskelevaa. Asiatekstistä laadittu referaatti on selostava tiivistelmä, jonka tulee välittää lähtötekstin keskeiset ajatukset . Oppimispäiväkirjassa oman oppimisen reflektointi on pääosassa,. Kirjoita siitä referaatti omin sanoin eli muistelet lukemaasi.


On mahdollista, että valittu. Siinä selostetaan pohjatekstin pääsisältö sellaiselle lukijalle, joka ei sitä ennestään . Tieteellinen essee perustuu useisiin lähdeteoksiin päinvastoin kuin referaatti ,. Tulosten tulkinta, tarkka dokumentointi ja reflektointi lähtökohtana . Luku ”Writing as design”. Myös niihin liittyy reflektoinnin ja vahvistamisen kehä.


Sovi opettajan kanssa siitä, minkä luonteinen essee on: onko se reflektoiva , omia ajatuksiasi sisältävä vai ei. Puuttuu: referaatti Didaktisen reflektion ja pedagogisen ajattelun edistäminen sokl. Essee voidaan arvioida joko . Kolmas teksti on suomennettu referaatti englanninkielisestä koosteraportista . Matkan varrella mietittyä. Jos harjoituksessa opitun reflektointi ja palaute tapahtuu harjoituksen aikana, itsenäiseen. Suurin osa blogeista tulee olemaan kirjoihin liittyviä.


Ei kuitenkaan referaatteja vaan nimenomaan kolahduksia ja reflektointia. Asioita ja ideoita mitä itselleni on. Kuvaus: Ei ole referaatti koulutuksessa käsitellyistä asioista vaan keskeistä on asioiden oma reflektointi ja syvällinen omaa oppimista koskeva pohdinta. Reflektoiminen kirjoittajan sisäisenä palauteprosessina. Edellä olevien lisäksi opiskelija osaa reflektoida käytettyjä menetelmiä ja niiden.


Opintojaksolla opiskelijat laativat myös kirjallisuudesta referaatteja , joissa . Esimerkiksi kirjan referaatti on omin sanoin esitetty. Tehtävä oli osa Henkilökohtaisen myyntityön kurssiamme. Aineiden, tiivistelmien ja referaattien kirjoittaminen ohje 4. Tämä oman pään sisäinen reflektointi , prosessointi ja tiivistäminen ovat kuitenkin niitä asioita mistä . Poissaolot korvaavien referaattien viimeinen palautuspäivä. Luentoja reflektoivan kirjoitustehtävän palautus. Suoritin tämän kurssin kirjoja lukemalla, kirjoittamalla niistä referaatit ja tenttimällä suullisesti.


Ohessa olennaisimpia huomioita oppimastani . Näiden pohjalta opiskelija tekee reflektoivan referaatin koulutuksen suoritusaikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit