tiistai 5. heinäkuuta 2016

Paikallistuntemuskoe poistuu

Liikennepalvelulain kolmas vaihe voimaan 1. Taksinkuljettajan koe ja sen hyväksytysti suorittaminen on jatkossakin alalle pääsyn edellytys. Vain erillinen paikallistuntemuskoe on poistumassa. Olemme saaneet tietoomme, ettei Traficomin paikallistuntemuskoe poistu vielä.


Prosessi on kesken, joten Traficomin paikallistuntemuskokeen . Nykylain mukaan paikallistuntemuskokeen on voinut tehdä vaikka. Lue lisää: Taksikuskien vaitiolovelvollisuus poistuu – miksi, kysyy . Missä aikataulussa kokeen poistuminen menee kun sote pyllähti? Koulutusvaatimus on poistunut.


Kokeessa on kaksi osaa, teoriakoe ja paikallistuntemuskoe. Ne voi suorittaa yhdessä tai erikseen. Näin pääsee nyt taksikuskiksi – Kävimme ajolupakokeissa ja yllätyimme tuloksesta. Muutoksia ammattipätevyyssäädöksiin ja taksinkuljettajan paikallistuntemuskoe poistuu. Taksilupaa varten vaadittavat teoriakoe ja paikallistuntemuskoe on . Paikallistuntemuskoe suoritetaan koskien kuntaa ja sen lähialueen . Tässä suorituksessa on kaksi osaa: teoriakoe ja paikallistuntemuskoe.


Lakiesityksen myötä taksinkuljettajilta poistuisi maaliskuussa paikallistuntemuskoe. Näkövammaiset ihmiset käyttävät taksia paitsi kuljetuspalveluasiakkaina . Ei Lontoon taksit alueeltaan poistu , on otettava toinen, kun menee toisen taksin . Helsingissä, vaikka olisi suorittanut Rovaniemen paikallistuntemuskokeen. Ajoi polkupyörällä liikkuneen miehen päälle suojatiellä ja poistui paikalta.


Ainakin omalla kohdalla ison kaupungin paikallistuntemuskoe oli melko. Kuumottaako täyspäiväsuhareita taksisääntelyn poistuminen ? Taksiliitto on kannattanut nykymuotoisen paikallistuntemuskokeen poistamista, . Sitä ennen taksinajolupaa hakevat joutuvat suorittamaan yhden paikkakunnan. Esityksen mukaan sekin poistuisi eli enää jatkossa ei olisi pakko päivystää. Ensivuoden puolellahan pitäisi vissiin poistua paikallistuntemuskoe pääsykokeestakin että jatkossa melkein ilmoitusluonteinen asia jos taksia . Uber seuloo kyllä rikolliset jollain varmuudella pois ajajista.


Toistaiseksi tehty peruutus päättyy, kun peruuttamisperuste poistuu. Koska ei ole mitään perusteltua syytä sulkea pois toiminimellä toimivaa, esitetään. Trafi mahdollistaa myös sen, että paikallistuntemuskoe on. Asetus kuluttajilta perittävistä taksimatkojen enimmäishinnoista poistuu.


Kuljettajien koulutusvaatimus poistui hiljattain laista, mutta Trafin ammattipätevyyskoe sekä paikallistuntemuskoe täytyy silti suorittaa. Tunnetun lähettäjän tai valvotun edustajan tilojen tarkastus. Suullinen taksinkuljettajakoe, teoria- tai paikallistuntemuskoe.


Esimerkiksi yksi Savosta Espooseen muuttanut keski-ikäinen VHM ei tietänyt missä on Espoon keskus, toinen ei osannut poistua Lahdentien . Taksien asemapaikkavaatimus poistuu lakimuutoksen myötä ja jatkossa. Tietyn alueen paikallistuntemuskokeen suorittamista voisikin .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit