maanantai 28. marraskuuta 2016

Äidinkielen essee 60 pistettä

Oheiset esseet julkaistaan ylioppilaiden ja Ylioppilastutkintolautakunnan luvalla. Nämä ovat pisteen esseekokeen arviointikriteerit. Rasan äidinkielen essee oli täydellinen suoritus, sillä hän sai esseestä täydet pistettä. Aiheeksi valikoitui kevään kirjoituksissa tehtävänanto . Esseestä voi saada enintään pistettä ja tekstitaidosta 54. Ella ei uskonut yltävänsä esseessään nappiin.


Azma kirjoitti äidinkielen esseestä täydet pisteet – vaikka hänen ensimmäinen kielensä ei olekaan suomi. Irakista nelivuotiaana perheensä . Tiesin kyllä, että se oli hyvä, mutta en . Henri Kaarakainen kirjoitti täydet pisteet äidinkielen. Lukion kolmannella oleva lapseni on saanut jo monta kertaa äidinkielen esseistä pistettä eli täydet pisteet.


Täydellinen äidinkielen essee rakentuu hyvistä valinnoista. Filosofian yo- kokeessa voi menettää pisteitä kirjoittamalla turhuuksia – vinkkiä . Idinkielestä viime keväänä laudaturin kirjoittanut Juho Rasa nappasi esseekirjoituksesta täydet pistettä. Lue Ilta-Sanomien jutusta Juhon ja . Esseekoe on aiemman äidinkielen kokeen kaltainen myös sikäli, että teksti pitää. Esseekoe arvostellaan pistein 0– niin, että käytössä ovat vain 0:aan ja . Kiinnostaisi tietää, kuinka paljon esseestä täydet pisteet saaneita on vuodessa . Itse kirjoitin pisteen esseen ekaa kertaa sitten ykkösluokan!


Silti jännittää, vaikka äidinkielen ällän piti olla läpihuutojuttu. Ei voi kuin ihmetellä, miten ne pisteet joillain voi muuttua niin paljoa. Aavistukseni oli oikeassa, sillä tuo essee sai arvostelussa täydet pistettä.


Sitten oikeassa kokeessa minulle kävi täysin samalla tavalla kuin . IDINKIELEN YO-KOKEEN ARVOSANAN MÄÄRÄYTYMINEN. Erityisesti esseekoe mittaa myös opiskelijoiden yleissivistystä ja . Aihepiirit käsittelevät äidinkielen ja kirjallisuuden oppisisältöjä sekä laajemmin. Koe arvostellaan asteikolla 0– pistettä. Esseekokeessa kirjoitetaan yksi aine, josta saa 0- pistettä. Lukutaidon kokeen maksimipistemäärä on pistettä.


Hakusanat: Ylioppilaskoe, äidinkielen koe, arviointi, essee , tekstitaitokoe. Opettaja ja sensori pistettä. Syksyn kokeet: tekstitaito 17.


Joo , esseekokeen maksimi on , tekstitaidon pisteet kerrotaan. Sain kuulla, että keväällä kirjoittamani äidinkielen YO- essee on päätynyt. Oppimateriaaleja äidinkielen opettajille. Essee arvostellaan aidolla YO -arvioinnilla.


Arvoinnin asteikko on 0- pistettä. Uudenmuotoinen kaksiosainen äidinkielen koe kirjoitettiin tänä syksynä toisen kerran. Lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opintomateriaalia. Tekstitaidosta saa maksimissaan 5 esseestä pistettä. Esseen pistemääritelmät (vanhat, ks. uudet).


Tehtävänantoa ei noudateta. Runsaasti vakavia kielivirheitä. Ja setti on helposti L tasoa, ellei essee mene penkin alle. Korkeatasoisimmilta, ja pisteen teksteiltä.


Pitkässä matematiikassa on valittavana kaksi vaativampaa tehtävää, jotka arvostellaan pistein 0-9.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit