tiistai 24. huhtikuuta 2018

Lisäennakko

Voit tarvittaessa hakea . Jos ennakoita ei täydennä tammikuussa, seurauksena on huojennetulla viivästyskorolla kuorrutettu jäännösvero. Ennakon täydennysmaksun korvaa lisäennakko. Maksamalla lisäennakkoa voi välttää tulevat mätkyt.


Hakemus lisäennakkoa varten on tehtävä sähköisesti. Hakemuksessa tulee esittää arvio verotettavasta tuloksesta. Lisäennakko määrätään . Hakija saa päätöksen sekä . Sitä voisi hakea lomakkeella, mutta eiköhän sekin hoidu . Täydennyksestä käytetään nimitystä lisäennakko. Vielä nyt ennakkoveroja voi täydentää korottomasti neljä kuukautta tilikauden päättymisestä.


Yhteisön ja yhteisetuuden on . Jos yritys haluaa täydentää ennakoita tilikauden päättymisen jälkeen, on sen haettava lisäennakkoa verottajalta. Mikäli huomaat vasta verovuoden . Jos verovelvollinen vaatisi verovuoden päättymisen jälkeen lisäennakkoa sähköisessä asiointipalvelussa, verovelvollinen saisi asioinnin yhteydessä ennakon . Jos lisäennakko halutaan maksaa ilman korkoseuraamuksia, se on maksettava viimeistään kuukauden kuluttua verovuoden päättymisestä. Myös aiemmin käytössä ollut ennakon täydennysmaksu poistuu 1. Tämän tiedotteen loppuun on kerätty . Jatkossa ennakonkantoa voi täydentää verovuoden jälkeen hakemalla lisäennakkoa.


Esimerkiksi y-tunnuksellinen yrittäjä voi maksaa takautuvasti edellisen vuoden . Osakeyhtiöt eivät pysty enää marraskuun alusta täydentämään ennakkoveroa oma-aloitteisesti, vaan lisäennakoita pitää hakea verottajalta. Hae ja maksa lisäennakko. Oman verotuksesi päättymispäivän näet verotuspäätökseltäsi.


Jos vuoden mittaan maksamasi verot eivät riitä, . Jos viime vuoden aikana on maksanut liian vähän ennakkoveroa, omaa veropottia on mahdollista kasvattaa maksamalla lisäennakkoa. Kodinkoneille, kuten keittimille, silitysraudoille, kahvinkeittimille kehitetty kalkinpoistoaine. Käsittelyn jälkeen kodinkone näyttää puhtaammalta ja uudemmalta.


Muutoksessa on olennaista, että lisäennakkoa on haettava. Ennakkoperintää voidaan täydentää hakemalla lisäennakkoa eli verovuoden jälkeen määrättävää ennakkoa. Huojennetun viivästyskoron voi välttää kokonaan maksamalla lopullisen veron ja maksettujen ennakoiden erotuksen suuruisen lisäennakon viimeistään . Minne tilille kirjaisitte yhteisöveron lisäennakon ? Tilanne oli siis se, että emme hakeneet ennakkoveroa vaan verottaja määräsi jälkikäteen tuon . Sen jälkeen ennakon täydennysmaksun korvaa lisäennakko.


Muutokset lyhyesti: – ennakon täydennysmaksu poistuu ja tilalle tulee lisäennakko – ennakkoa ja lisäennakkoa haetaan jatkossa sähköisesti . Eräpäivä on kunkin kuukauden 23. Yritykselle oli haettu lisäennakoita ja yritys oli maksanut ne. Maksetut lisäennakot oli kuitenkin kohdistettu erääntymättömiin ennakoihin.


Verotuksen muutoksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit