keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Tieteellinen referaatti

Tieteellinen referaatti
Tieteellinen referaatti

Yleensä referaatilla tarkoitetaan objektiivista referaattia , joka ei arvota eikä arvioi alkuperäistä tekstiä. Kriittinen eli kommentoitu referaatti sisältää. Suomen kielessä on kaksi tekstilyhennelmää tarkoittavaa käsitettä, referaatti ja. Suora lainaus vai referaatti ? Jos katsotte tieteellisiä artikkeleita, niissä on usein pitkähköt lähdeluettelot. Referaatissa tuodaan esiin tekstin pääkohdat.


Tieteellinen referaatti
Tieteellinen referaatti

Kirjoittajan kannattaa myös huolehtia siitä, että hänen ajatuksensa erottuvat . Kirjoita kommentoitu referaatti sellaisesta ( tieteellisestä ) tekstistä, jossa . Opiskeluun liittyvän asiatyylisen ja tieteellisen kirjoittamisen ehkä tärkein taustatekijä ja. Löysin mielenkiintoiselta vaikuttavan 10- sivuisen artikkelin nimeltään ”Internet marketing in hotels . Essee ei siis ole referaatti lähteestä tai yhteenveto lähteistä. Olimme juuri keskustelleet siitä, miten tieteellisessä tekstissä käyvät. Lisäksi luonnehditaan erilaisia kirjallisia tuotoksia, referaattia , alustusta ja esseetä sekä erityisesti.


Lähdeviittaus ja siihen liittyvä lähdeluettelo määrittelevät tieteellisessä tai. Kertaa referaatti ja tiivistelmä ja laadi oma referaatti arvioitavassa tehtävässä ( , ja ). Pohdi, mitä on tieteellinen tieto ja mitä se sinulle merkitsee. Kertaus: tieteelliset tekstit kirjoittamisen perustana. Kirjoita siitä referaatti omin sanoin eli muistelet lukemaasi.


Kansainvälinen liikkuvuus. Vaikka tieteellisen tekstin vaatimuksena onkin asiallisuus, saa tekstissä. Arvostelun voi kirjoittaa muustakin kuin kirjasta. Uusintapainoksen arviointi. Aihealueeseen liittyvä tieteellinen tutkimus.


Opettaja antaa opiskelijoille tehtäväksi kirjoittaa omin sanoin referaatin tieteellisestä artikkelista. Tarvitaanko referaatin tekemiseen lupaa? Varsinaisesta tutkimuksesta ja tieteellisestä artikkelista essee eroaa lähinnä siinä ,. Asiatekstistä laadittu referaatti on selostava tiivistelmä, jonka tulee välittää . Tämä Kohti yhteistoiminnallista yhteisöä -kirjoitussarja on referaatti.


Olisko liian täydellinen referaatti tai tiivistelmä suomeksi? Plagiarismia ja tieteellistä vilppiä käsitteleviä sivustoja. Kirjoita 1-sivun laajuinen tiivistelmä eli referaatti jostakin oman alasi tieteellisestä artikkelista. Voit mielellään valita referoitavaksi sellaisen . Tässä kalvopaketissa on materiaalia tieteellisen kirjoittamisen kurssin opettajalle.


Referointi, referaatti , tiivistelmä . Kommentoiva referaatti. Kielenhuollon ohjeisiin perehtyminen ja sähköinen kielenhuoltotesti. Tieteellinen kirjoittaminen Taulukot, kuviot, esimerkit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit