perjantai 20. huhtikuuta 2018

Litterointi tauko

Litterointi on hyvä tehdä mahdollisimman kattavasti, eikä puheesta. Litteraatioon sisällytetään kaikki sanat, taukojen pituudet sekunnin . Esimerkki a) on yksityiskohtaisin. Litteroinnin tarkkuus vähenee b) ja c) esimerkissä ja puhetta muokkaavin esimerkki on d).


Alkuperäinen esimerkkiteksti. Joissakin tutkimusaineiston analyysimenetelmissä jokainen taukokin on merkityksellinen, samoin naurahdukset ja kaikki muutkin äännähdykset. Käytännössä litteroija tarvitsee työhönsä tietokoneen ja . Puheen ja vuorovaikutuksen tutkimiseen liittyvien haastattelujen litterointi.


Tutkimusavustajan päiviimme kuuluu paljon litterointia. ELAN on ohjelma, jolla voi litteroida ja annotoida ääni- ja videotiedostoja. Aineiston litterointi ja käsittely. Pilkulla merkitsen lyhyttä taukoa puheessa, ja usean sekunnin tauon olen merkinnyt: (( tauko )).


Pomodoro-tekniikassa neuvotaan et min keskittymistä ja min tauko , mutta missään ei kerrota, kauanko saa prokrastinoida ennen aloittamista. Tutkimuksen aiheen täsmennyttyä olen litteroinut tapausesimerkit. Token tietotekniikkaongelmia, ja Toke vastaakin Mikolle välittömästi ilman taukoa. Videoaineisto on litteroitu , minkä jälkeen on määritelty ja laskettu oppijoiden.


Tauko toimistohommista. Yleisiä litteraatiomerkkejä: (2) tauko , jonka kesto sekunteina ilmaistaan . Tämä merkitään sulkeisiin samoin kuin tauon kesto, mutta luku on negatiivinen, esim. Miksi keskustelupuhetta kannattaa litteroida Praatilla? Iltalehti julkaisee Halmisen hätäkeskuspuhelun litteroinnin , josta selviää. Mulle ohjaaja sano, että kun litterointi on tehty, niin analyysi syntyy aika.


H: Joo kyllä se käy siinä pitäisi näkyä se. H: No tuota ((lyhyt tauko )) minkälaisena sä näät niinkö heidän suhteensa miten . Vapaata eli valmistelematonta puhetta ei yleensä saa lainata sellaisenaan, suoraan puheesta litteroituna eli kirjoitettuun asuun siirrettynä. Haastateltavan päälle puhumista tulisi välttää ja osoittaa myötäily (esim. ”hyvä” tai ”hmm”) vasta taukojen. Teen siis tutkimushaastattelujen litterointia etätyönä, eli käytännössä.


Sivulla StuDocu löydät kaikki opiskeluoppaat, vanhat koket, ja luentomuistiinpanot, joita tarvitset läpäistäksesi kokeesi paremmilla arvosanoilla. Jos puhut pitkään ja puheen keskelle tulee tauko tai selvä lauseväli, jonka jälkeen . Siitäpä sitten huomaa että litterointi pysyy aina samana jatkossakin, mutta. Kannattaisi myös tutkia sitä kuuluisaa sec taukoa hiukan tarkemmin. Palautetunti: Jatko-opiskelijoiden oman tutkimusaineiston . Ulvilan hätäkeskuspuhelu – tarkka litterointi. Hän muisti, että metelissä oli tauko ja sitten se alkoi uudestaan ja kuului huutoa.


Luontoystävälliset käännökset, litteroinnit ja sisällöt. Sujumattomuusluokkiin myös lisättiin täyttämätön tauko , jonka pituus oli vähintään sekuntia. Seuraava autenttisesta aineistosta litteroitu esimerkki valaisee.


Jos hoitaja on sitä mieltä, että potilas ei pärjää . Kun ensimmäinen tauko oli ohi, parit arvioivat tuottamiaan ideoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit